Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Agi2006 09:05, 08 paź 2018

Anitka napisał(a)

To drzewko to klon palmowy. Długo dumałam w jakim ma być kolorze, ale podało na zielony. I od roku bardzo lubię to miejsce u siebie. Takie spokojne, monochromatyczne. Tutaj pojawiają się różne faktury i odcienie zieleni. Tylko gdzieś w dali coś niebieskiego się pojawia.

Zawodowo zajmuje się od pewnego czasu właśnie tym "czymś" - tylko od tego czasu sprawdza się u mnie powiedzenie, że "szewc bez butów chodzi "

Czyli to klonik jednak. Cudny kolor. pamiętasz może nazwę? I masz rację .Zawsze tak jest że szewc bez butów chodzi. Mój M. zajmuje się kamieniarką. Wszyscy dookoła mają schody z kamienia tylko nie my ;-(
PS. Cudny bukiecik pokazałaś. Mniam. Chętnie bym wpadła do Ciebie na herbatkę ale daaaaleko mam.
Anitka 09:09, 08 paź 2018

Anda napisał(a)

Troche za pozno. W zeszlym roku probowalam we wrzesniu i nic mi nie wyszlo. W tym roku zrobilam tak w polowie maja i mam ladne sadzoneczki. Wierzcholki ucietych pedow tez mozesz wsadzic do ziemi i tez wypuszcza

Ewo, też tak właśnie mi się wydaje, że za późno. To nic, na wiosnę powtórka. Mam nadzieje, że też mi się uda tak jak Tobie, a jak nie to do trzech będę próbować.
Anitka 09:19, 08 paź 2018

Agi2006 napisał(a)

Czyli to klonik jednak. Cudny kolor. pamiętasz może nazwę? I masz rację .Zawsze tak jest że szewc bez butów chodzi. Mój M. zajmuje się kamieniarką. Wszyscy dookoła mają schody z kamienia tylko nie my ;-(
PS. Cudny bukiecik pokazałaś. Mniam. Chętnie bym wpadła do Ciebie na herbatkę ale daaaaleko mam.

Nazwy nigdy nie zapamiętam, nawet jej nie wymówię, ale z notesu przepisać mogę- ' Scolopendrifolium'. Prawda, że fajnie się nazywa

Z tym szewcem bez butów to już chyba standard
Bukiecik to obcięte gałązki przy bramce u teścia, bo się złapały o moje włosy i im nie darowałam I zaschnięte gałązki z piwnicy eukaliptusa z zeszłego roku. I tak właśnie u mnie coś powstaje
Może kiedyś przejazdem będziesz to zapraszam
Anitka 09:21, 08 paź 2018

BKosimkArt napisał(a)
a i wianek z dyńkami cudny!, w ogóle wszystko piękne jak zawsze...
muszę dorwać takie białe dynie, urocze są!

Basiu zebrałam nasionka, jak jesteś chętna to wyślę
margaretka3 09:21, 08 paź 2018

Niekoniecznie za późno, też ukorzeniałam rozchodniki we wrześniu, i to w gruncie, łodyżki zmroziło i wydawało mi się, że nie zdążyły się ukorzenić, ale na wiosnę miałam niespodziankę, Z gołej ziemi wykiełkowały maciupeńkie liście. Dobrze, że przy plewieniu zauważyłam te centymetrowe główeczki.
Anito, wystaw je w słoneczne miejsce, żeby ziemię miały ciepłą, szybciej się ukorzenią.
Anitka 09:23, 08 paź 2018

greg66 napisał(a)
Pięciominutowa dekoracja zachwyca prostotą i taktem i oczywiście moje oczy bardzo sie cieszą, że mogą ją ogladać

Miło mi, że się te moje na szybko robione dekoracje podobają.
Anda 09:29, 08 paź 2018

margaretka3 napisał(a)
Niekoniecznie za późno, też ukorzeniałam rozchodniki we wrześniu, i to w gruncie, łodyżki zmroziło i wydawało mi się, że nie zdążyły się ukorzenić, ale na wiosnę miałam niespodziankę, Z gołej ziemi wykiełkowały maciupeńkie liście. Dobrze, że przy plewieniu zauważyłam te centymetrowe główeczki.
Anito, wystaw je w słoneczne miejsce, żeby ziemię miały ciepłą, szybciej się ukorzenią.

To dobra wiadomosc. Rozchodniki niezniszczalne

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anitka 09:31, 08 paź 2018

margaretka3 napisał(a)

Ty Gosiu to nasz "magiczne rączki do sadzonek" Ja to chyba przy wiankach i innych taki pozostanę
Ja zabrałam je ostatnio do oranżerii nawet, ale wyglądają strasznie nieobiecująco.
Myślisz, że coś z nich jeszcze będzie? Tak teraz wyglądają.

margaretka3 09:36, 08 paź 2018

Anitko, z liści nie udało mi się nigdy ich ukorzenić, zawsze z łodyżek ukorzeniam.
Większość tych liści rzeczywiście nie wygląda obiecująco.
Anitka 09:39, 08 paź 2018

Agania napisał(a)
Anitka wiesz jak mi dzisiaj net chodzi wolno...i ciężko mi się otwierają zdjęcia,
a tu u Ciebie tyle nowości...same cuda...ślicznusie są
te cukiereczki

Paterka bardzo w moim guście, a dekoracja w 5 min to tylko u Ciebie

Agatko dziękuje. Czekam na twoje dekoracje i mocno kibicuje, bo miejsce już stworzyłaś śliczne.
A paterkę kupiła u mnie w ogrodniczym, sama się dziwiłam, że takie cudo się tam pojawiło. Podjechałam przed pracą sprawdzić czy cebulki już się pojawiły Ma mieć inne przeznaczenie, ale robiłam wianek i jak skończyłam, coś mi zostało, coś wyszperałam z pudełka i na ten moment takie ma zastosowanie.