Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Zana 23:00, 07 mar 2019

No to już chyba tylko ja nie wyraziłam podziwu dla Twej pracy twórczej. Oglądałam, ale z telefonu nie lubię pisać. Natura ujęta w ramie będzie cudeńko. A wiosenne donice piękne. Ciemierniki nowe czy ubiegłoroczne? Pamiętam te piękne w korycie
Anitka 23:01, 07 mar 2019

Martita napisał(a)
Twoje jałowce mnie zachwyciły, mają bardzo ładne wybarwienie. Widziałam je w kilku miejscach w Ciebie w ogrodzie. Planuje w tym roku powiększyć rabatę od południowej strony więc chyba powinny być zadowolone Zgodnie z Twoją sugestią posadzę je w zdecydowanie większych odstępach

Tak są w kilku miejscach. Powinny być "zadowolone" z takiej miejscówki. U mnie cały dzień maja patelnie, w to jeszcze na dodatek w murkach rosną. Zdecydowanie lepiej im więcej miejsca przeznaczyć.
Anitka 23:07, 07 mar 2019

Zana napisał(a)
No to już chyba tylko ja nie wyraziłam podziwu dla Twej pracy twórczej. Oglądałam, ale z telefonu nie lubię pisać. Natura ujęta w ramie będzie cudeńko. A wiosenne donice piękne. Ciemierniki nowe czy ubiegłoroczne? Pamiętam te piękne w korycie

Spokojnie jeszcze będzie czas na chwalenie, bo lepię dalej wieczorkami. Właśnie przed chwilką skoczyłam na dzisiaj, pije herbatkę i zmykam do spania. Też nie lubię pisać z telefonu
Ciemierniki nowe z giełdy. Po przekwitnięciu wsadzę do ogrodu. Te zeszłoroczne z koryta są w ziemi posadzone, ale dopiero pączki mają. Ładnie przezimowały.
Anitka 23:18, 07 mar 2019

Pewna "dobra wróżka" przeczytała ostatnio nasze rozmówki na temat losów pewnej monstery, oczywiście tamte plany są odległe
I proszę z takim dzisiaj pasażerem do domu wróciłam. Grzecznie całą drogę przetrwała, nawet pasy miała zapięte, a ja nuciłam sobie pod nosem "wsiadł do autobusu człowiek z liściem na głowie"

Melduje "dobrej wróżce", że Panna dojechała cała, tylko przy wyciąganiu jeden listek złamałam

m_gocha 23:27, 07 mar 2019

Anitka napisał(a)

Gosiu ja już przebieram nóżkami i czekam na kolejne takie ścianki na ogrodowisku

Ja używam mchu stabilizowanego. Ona taki pozostanie przez wiele lat. Taki zwykły mech po krótkim czasie wyschnie. Dłużej utrzyma się na zewnątrz, w cieniu. Mój wiosenny wianek na jesień nawet ponownie się zazielenił, bo otrzymał wilgoć z powietrza i wystawiłam go na deszczyk. Niektóre mchy fajnie też takie zaschnięte wyglądają, ale niektóre kiepsko.
Osz kurczę, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak mech stabilizowany . Od razu pogooglałam i oczy szeroko mi się otwarły Jak to dzięki Ogrodowisku i tylu utalentowanym ludziom człek się wciąż uczy i rozwija Anitko, kupujesz ten mech na Al.?
Przyznam, że dobieram coraz większej ochoty na wykonanie przynajmniej małego obrazu mchowego No ale wcześniej oczywiście czekam na odsłonę Twojego

Dekoracje na tarasie jak zwykle piękne i bardzo eleganckie. Cała Ty!
Pozdrawiam
Wiolka5_7 08:14, 08 mar 2019

Monstera piekna !
Ja ostatnio jestem w niej zakochana i zakupiłam 2 szt. jedna zakupiona w O. Niestety była chora,ale ją wyleczylam i ostatnio odwdzięczyła się wypuszczając liścia normalnie cieszyłam się jak dziecko
Krakus 08:23, 08 mar 2019

Anitka napisał(a)
Pewna "dobra wróżka" przeczytała ostatnio nasze rozmówki na temat losów pewnej monstery, oczywiście tamte plany są odległe
I proszę z takim dzisiaj pasażerem do domu wróciłam. Grzecznie całą drogę przetrwała, nawet pasy miała zapięte, a ja nuciłam sobie pod nosem "wsiadł do autobusu człowiek z liściem na głowie"

Melduje "dobrej wróżce", że Panna dojechała cała, tylko przy wyciąganiu jeden listek złamałam

takie wrózki to fajne z ułamanego liscia to zrób poidełko
sylwia_slomc... 09:26, 08 mar 2019

Widzę, że się transport udał Piotrek dobrze mówi rób beton i liść się nie zmarnuje, a poidełko oryginalne będzie, nikt nie ma z monstery
Agania 09:29, 08 mar 2019

Anitka napisał(a)

Nie wiem co to broda szewca. Poszłam nawet do wujka Google o pomoc, ale też nie wiedział. Tam są oplątwy takie zwisające.

Pani na targach mi powiedziała, że ta oplątwa zwana jest brodą starca nie szewca
Masz ją już długo, jak ją utrzymać przy życiu i czy ją rozmnażasz?
Martita 20:42, 09 mar 2019

Anitka napisał(a)

Kupowaliśmy je w firmie ( strona w wiadomości prywatnej) , gdzie na placu chyba było ich z tysiąc. Różne wielkości i kształty. Wybieraliśmy chyba 2 godziny. Ja była zaszokowana tą ilością, są tam również inne rzeczy. Właściciel zwozi je z całej Polski, a jak mówi to jego głównymi klientami są Niemcy
Anitko czy ja też mogłabym uśmiechnąć się o namiar na Pana od donicy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies