Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anda 20:49, 09 mar 2019

Wysyła do Niemiec? To ja tez poproszę o namiar
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
nicol21 21:12, 09 mar 2019

podziwiam zmysł artystyczny - no ale po ogródku przyznam, że to już aż takie zaskoczenie nie jest i ciekawość zżera gdzie to dzieło będzie - u Was w domu czy gdzieś indziej? nie doczytałam. tak czy innaczej super.
dekoracje pozostałe też simpatico.
miałam te ssame narcyze w domu ale już mi przekwitły. muszę nowe kupić .
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
abiko 21:16, 09 mar 2019

Genialna ta ściana..
Złamałaś liść no masz
Iwonka 08:19, 10 mar 2019

Anitka napisał(a)
W niedziele córa przyjechała i zapytała zdziwiona - do kiedy te choinki przed domem będą stały Powiedziałam do poniedziałku

I jak powiedziałam tak zrobiłam - choinki do piwnicy powędrowały, w ich miejsce żonkile i ciemierniki się pojawiły, które czekały w garażu. Wynosiłam je w dzień do zahartowania. Na giełdzie kupiłam końcem lutego.

To są trzyletnie wianki. Nic z nimi się przez ten czas nie stało.

Jak dobrze, że córcia taka spostrzegawcza bo efekt wiosenny jak zawsze śliczny Zastanawiają mnie te ciemierniki, w zeszłym roku dzięki wam odkryłam urodę zawilcy a teraz coś czuję, że będą to ciemierniki. Jak jest z ich zimowaniem i czy tracą liście?

Anitka napisał(a)

Częściowy efekt już widać. Roślinki będą troszkę inaczej poukładane, muszę dołożyć inne również. Jeszcze przymocować doniczki w otworach i przykleić niezliczone ilości kępek mchu. Posadzić rośliny w donicy na dole, zakończyć kamieniami od góry zasłonę donicy.

Przeczytałam całą relację z powstawania ścianki Masz talent!!!!! Niesamowicie pasuje do ogrodu zimowego, który jak pamiętam jest niedaleko. Dzięki takim dekoracjom łatwiej będzie przetrwać kolejną zimę Trwam w zachwycie jak wszyscy
mira 18:56, 10 mar 2019

Nieustannie jestem pod wrażeniem Twojej cierpliwości i staranności w tworzeniu wszelkich ogrodowych.
Narzekasz na biegun zimna a ja na biegun suszy. Widziałam że cebule słabo wychodzą - to może mają sporo ściółki i muszą się przebić - ale to dobrze że jest ściółka a cebule sobie poradzą. Ponadto zaobserwowałam że wyłażą pierwsze cebule stare a te z jesieni póżniej.
Przytoczyłam link do super art. o przebiśniegach - polecam .

pozdrawiam
Pola 19:04, 10 mar 2019

I ja jestem zachwycona twoją ścianą, masz talent nie tylko do tworzenia rabat. Gratulacje
Kokesz 19:20, 10 mar 2019

Śliczna rama masz talent lubię takie orientalne klimaty

Ps. Mogłabyś zerknąć do mnie i doradzić jak ciachnąć hakuro
Anitka 22:52, 10 mar 2019

m_gocha napisał(a)
Osz kurczę, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak mech stabilizowany . Od razu pogooglałam i oczy szeroko mi się otwarły Jak to dzięki Ogrodowisku i tylu utalentowanym ludziom człek się wciąż uczy i rozwija Anitko, kupujesz ten mech na Al.?
Przyznam, że dobieram coraz większej ochoty na wykonanie przynajmniej małego obrazu mchowego No ale wcześniej oczywiście czekam na odsłonę Twojego

Dekoracje na tarasie jak zwykle piękne i bardzo eleganckie. Cała Ty!
Pozdrawiam

Ja o tym mchu już wiem od jakiegoś czasu. Chrobotka reniferowego też niektóre firmy stabilizują. Dobrze jest wiec pokazywać jak coś robimy, bo w sumie to całe życie możemy się uczyć. Tak kupiłam na AL. W sumie na najprościej zacząć od zwykłej ramki bez szybki.

Coś jeszcze na tarasie pozmieniam, ale zawsze nawet taka drobnostka przywołuje wiosnę.
Anitka 22:57, 10 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Monstera piekna !
Ja ostatnio jestem w niej zakochana i zakupiłam 2 szt. jedna zakupiona w O. Niestety była chora,ale ją wyleczylam i ostatnio odwdzięczyła się wypuszczając liścia normalnie cieszyłam się jak dziecko

Ta jest ogromna. Ode mnie wyższa. Musiałam jej palik kokosowy zmienić na wyższy.

Trzymam kciuki, żeby twoje szybciutko urosły.
Anitka 22:58, 10 mar 2019

Krakus napisał(a)

takie wrózki to fajne z ułamanego liscia to zrób poidełko

Na liścia mam już inny pomysł. Może kiedyś pokażę, ale z poidełkiem też fajny.