Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

sylwia_slomc... 20:08, 11 paź 2017

Czyli, że rewolucja rozpoczęta
Anitka 20:15, 11 paź 2017

Anitka 20:21, 11 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czyli, że rewolucja rozpoczęta

Tak rozpoczęta a to najważniejsze, przekonać męża, podjąć decyzję i działać. W tym roku to koniec rewolucji
Anitka 20:29, 11 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Może dlatego jesieni nie lubisz, że brak mocnych kolorów w ogrodzie?
Posadź klona ussuryjskiego lub ginnala, trzmielinę oskrzydloną, tawuły, perukowca i wrzosy, astry, a jesień będzie pełna koloru i piękna. Choć po prawdzie mnie się Twój ogród jesienią też podoba i uważam, że nie ma na co narzekać
Ten bordowy klon jest śliczny
No może faktycznie prócz pogody

Bardziej narzekam na pogodę niż kolory w ogrodzie. I brak słoneczka daje się w kość. Ale i nad kolorem przez zimę trzeba pomyśleć. Tylko miejsca brak
Klonika bardzo lubię, mój ulubiony w ogrodzie
Anitka 20:37, 11 paź 2017

Z rewolucji jeszcze wczoraj wykopałam dwie dwuletnie róże 'Lavender Ice'. Były w jednej linii z 'Novalis', ale za duża różnica w wysokości. Lavender Ice dużo mniejsza.
Szukają nowego domku Chętnie wydam je w dobre ręce. Jeśli ktoś chętny to proszę o kontakt. Preferowany odbiór w Krakowie. Ale odpowiem dopiero jutro, bo zmykam do domu bez dostępu do internetu

Wendy79 22:27, 11 paź 2017

Anitko, Twój ogród czaruje nawet jesienią. Problemy z internetem rozumiem i cieszę się, że mam je już za sobą ( oby na zawsze). Po przeprowadzce nie miałam go praktycznie przez ponad rok, mimo że co miesiąc płaciłam za teoretyczną możliwość posiadania. Ponoć nie było zasięgu, a teraz jakoś jest
Lavender Ice są cudowne, mam jedną i z chęcią przygarnęłabym jej siostry, ale ja niestety nie z Krakowa.
Mam nadzieję, że problemy z internetem szybko miną i częściej będziesz pokazywać swój ogród.
Iwk4 22:33, 11 paź 2017

Anitka napisał(a)
Teraz pismo obrazkowe, bo muszę za chwilkę jechać do domu, a tam internetu brak

Co to jest za cudny klon? Ma piękny pokrój I wybarwienie
beta 09:48, 12 paź 2017

Cudowny jest ten wasz ogród. ..niepowtarzalny i nietuzinkowy. ..uwielbiam ☺
Anitka 17:43, 12 paź 2017

Wendy79 napisał(a)
Anitko, Twój ogród czaruje nawet jesienią. Problemy z internetem rozumiem i cieszę się, że mam je już za sobą ( oby na zawsze). Po przeprowadzce nie miałam go praktycznie przez ponad rok, mimo że co miesiąc płaciłam za teoretyczną możliwość posiadania. Ponoć nie było zasięgu, a teraz jakoś jest
Lavender Ice są cudowne, mam jedną i z chęcią przygarnęłabym jej siostry, ale ja niestety nie z Krakowa.
Mam nadzieję, że problemy z internetem szybko miną i częściej będziesz pokazywać swój ogród.

Dziękuję Agnieszko,
Ja też mam nadzieje, że problem z internetem minie niebawem, bo nie mogę w pełni bywać na ogrodowisku. I to teraz mam problemy z internetem, gdy się w końcu zdecydowałam niedawno tu ujawnić Ja to jeszcze jakoś wnoszę, ale moje dzieci nastolatki prawie już nie mogą bez niego żyć. Córka już nawet nie chce wpadać na weekend do domu
Anitka 17:51, 12 paź 2017

Iwk4 napisał(a)

Co to jest za cudny klon? Ma piękny pokrój I wybarwienie

Iwonko to klon palmowy 'Atropurpureum'. Mój ulubieniec w ogrodzie. Wypatrzyła go kilka lat temu na targach w Krakowie. Mój M był wówczas ponad tydzień poza domem i nie miałam pojęcia jak go przewieźć. Ale jak człowiek coś chce, a że cena też była atrakcyjna to ruszy niebo i ziemię. Dwóch sympatycznych Panów włożyło mi go wówczas do samochodu. Wśród gałęzi siedziała też moja córa, z którą po powrocie do domu wyciągnęłam go z samochodu i przeniosłam na jego miejsce docelowe. M gdy przyjechał nie wierzył, że go przewiozłyśmy i przeniosłyśmy same
Ale bardzo się cieszę, że wówczas mu nie odpuściłam.