Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 17:54, 12 paź 2017

beta napisał(a)
Cudowny jest ten wasz ogród. ..niepowtarzalny i nietuzinkowy. ..uwielbiam ☺

Beatko dziękuję kochana za te miłe słówka
Anitka 18:05, 12 paź 2017

Dzisiaj, gdy wstałam rano nie wierzyłam, że świeci słońce. Odwiozłam syna do szkoły, bo zaspaliśmy i nie wyrobił się na autobus. Gdy wróciłam postanowiłam naładować akumulatorki przed pracą i spędzić choć poranek w ogrodzie i to wczesny poranek, bo syn miał na 8 do szkoły. Wizja powrotu do domu po 21 spowodował, że wszystkie inne poranne obowiązki zeszły na drugi plan. Byłam tylko Ja, kawka i śniadanko na tarasie
Wystawiłam buźkę do słoneczka na 10 minut, po czym pobiegałam z aparatem po ogródku.
Od razu humor lepszy
Poranne, jesienne słoneczko przebijało się przez drzewa.

tulucy 18:08, 12 paź 2017

Intryguje mnie coraz bardziej Twój warzywnik. Chyba go nie pokazywałaś... I piłkarzyki w altanie... Full wypas
Anitka 18:12, 12 paź 2017

Jesień widać też za ogrodzeniem. Ciesze się, że wybraliśmy tą działkę. Była ostatnia wolna. Nikt jej nie chciał, a teraz wszyscy sąsiedzi nam jej zazdroszczą z powodu dużych drzew za ogrodzeniem.

Anitka 18:19, 12 paź 2017

tulucy napisał(a)
Intryguje mnie coraz bardziej Twój warzywnik. Chyba go nie pokazywałaś... I piłkarzyki w altanie... Full wypas

Coś tam pokazywałam , ale naprawde nie ma co pokazywać, wersja mini, pomidorki, maliny, szczypiorek, pietruszka, ceblka, czosnek, sałata, mięta, poziomki i winogrono. Nie mam ręki do warzyw I kompostowniki w wersi mini- full wypas
Piłkarzyki wylądował tam z domu z inicjatywy M, bo stwierdził, że tylko na imprezkach są chętni w większej ilości do grania Nie tam irytują, ale to nie tylko mój ogród więc zasłania je koryto z chortensjami.
Anitka 18:24, 12 paź 2017

Widoki przed domem zupełni inne, ale i tak jesteśmy wybrańcami losu, bo z 18 działek na naszej, osiedlowej ulicy tylko dwie przed naszym domem są nie zabudowane, a mieszkamy tu od 10 lat.
Widoki też już jesienne. Jeszcze tylko kukurydza pozostała. Mam tu też prywatne poletko wrotyczu na wyciągniecie ręki.

Anitka 18:28, 12 paź 2017

Zawilce posadzone w tym roku.

Anitka 18:30, 12 paź 2017

Anitka 18:34, 12 paź 2017

Posadzone w sierpniu rozplenice 'Helman' mają tylko po parę kotków. Muszę uzbroić się w cierpliwość. Może w przyszłym roku będzie bardziej kotkowato.

Miskant 'Flamingo' ma ich znacznie więcej.

Anitka 18:37, 12 paź 2017

Taką słoneczną jesień to ja lubię.