Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 18:39, 12 paź 2017

Anitka 18:42, 12 paź 2017

Nowy klonik też już zaczyna się przebarwiać.

Glediczja trójcierniowa.

Anitka 18:46, 12 paź 2017

I z tarasu ostatnie chwile z kawką przed pracą. Niestety słoneczko schowało się już za chmurki, ale akumulatory naładowane na cały dzień.

tulucy 21:31, 12 paź 2017

Szalenie mi się podobają Wasze drzwi wejściowe, kolor przepiękny... Mocno nietypowy, robi efekt.
Anitka 21:48, 12 paź 2017

tulucy napisał(a)
Szalenie mi się podobają Wasze drzwi wejściowe, kolor przepiękny... Mocno nietypowy, robi efekt.

W Anglii, Holandii i innych krajach często widzi się drzwi w takich nietypowych kolorach. Gdy przyszło wybierać nasze to zastanawialiśmy się do czego dopasować drzwi i bramę garażowa. Wszyscy proponowali do stolarki okiennej. Ale czy musi być zawsze tak poprawnie. U nas drzwi i brama garażowa w odcieniu dachówki, bo ona też w podobnym odcieniu
Firmy, które je malowały nawet nie robiły problemów. Mówili, że malowali już na różowo to i takie pomalują.
Teraz jak komuś tłumaczymy, który dom na ulicy to nasz to mówimy, że by szukał domu z turkusowymi drzwiami.
Iwk4 06:20, 13 paź 2017

klon palmowy 'Atropurpureum' - dziękuję za taką piękną historię i nazwę. Czy on cały rok ma takie wybarwienia?
anulajda 10:33, 13 paź 2017

Anitko piękna porcja zdjęć,uwielbiam Twoje klimaty a i strony gdzie mieszkasz są mi bardzo bliskie.Lista cebulowych zacna już oczami wyobraźni widzę wiosnę.
Chyba się skuszę na przezimowanie w tym roku bukszpanów w garażu,tylko czy takie około 8 stopni zimą i małe okienko będzie dobre dla nich?
Anitka 19:05, 13 paź 2017

Iwk4 napisał(a)
klon palmowy 'Atropurpureum' - dziękuję za taką piękną historię i nazwę. Czy on cały rok ma takie wybarwienia?

Iwonko w ciągu sezonu delikatnie zmienia wybarwienie. Dużo zależy też od ilości słoneczka. Na początku wczesn wiosną jest bordowy, później bardziej jasnoczerwony, w lecie najbardziej stonowany, jak mniej słońca to nawet zielenieje, a na jesień daje po oczach purpurą
Koniec kwietnia.

Maj.

Lipiec

Sierpień

Październik

Anitka 19:29, 13 paź 2017

anulajda napisał(a)
Anitko piękna porcja zdjęć,uwielbiam Twoje klimaty a i strony gdzie mieszkasz są mi bardzo bliskie.Lista cebulowych zacna już oczami wyobraźni widzę wiosnę.
Chyba się skuszę na przezimowanie w tym roku bukszpanów w garażu,tylko czy takie około 8 stopni zimą i małe okienko będzie dobre dla nich?

Aniu moja lista cebulowa wymięka przy twojej, ale to i tak mój rekord cebulowy Oby na wiosnę kolorki pokryły się z naszą jesienna wyobraźnią.
Moje strony bliskie twemu sercu - ale mnie zaintrygowałaś Pochodzisz z tych rejonów?
Ja mam duże okno w garażu 120 x 80 i to południowa strona, trzymam tam też oliwki z tarasu i one lepiej to znoszą o dziwo. Najgorzej jest na wiosnę te bukszpany wystawić na wewnątrz, bo jak w garażu za ciepło to trzeba zahartować i uważać na suszę fizjologiczną.
Aniu jeśli swoje traktowałaś jak jednoroczne to zawsze możesz spróbować.
Ja w tym roku muszę je zadołować, bo miesiąc temu M sprezentował sobie skuter i on zajmuje miejsce gdzie stały bukszpany. Mam na szczęście kawałek miejsca w naszym mini jarzyniaku. Oliwki muszą zostać w garażu.
Magleska 23:03, 13 paź 2017

Witam sie u Ciebie i zaznaczam do podglądania :? Masz śliczny ,zachwycający ogród . Altana z domkiem ogrodnika - świetna