Dzięki, Sylwuś. Nie sprawdzałam listków, następnym razem to zrobię Ja się zastanawiałam nad zmutowanym kłosowcem, ale one chyba inne liście mają. Zaraz napiszę do Hani
Tak, to ja. Lisie ogonki? - ładna nazwa, nie słyszałam takiej Tak, to jest roślinka, która się mocno rozrasta, ale ma mały system korzeniowy, więc nie stwarza problemów.
Byliny i krzewy dają radę, chociaż kwiaty wielu roślin są po prostu mniejsze. Natomiast trawa miejscami zaczyna wysychać. Cóż, musimy cierpliwie czekać na deszcz...
Ja widywałam podobne w dzikim stanie, niestety nazwy nie znam. Poszukam w leśnych i może znajdę. Coś mi się kojarzy z poziewnikiem piaskowym, ale to tak na 50%.
Dorotko, ogród tajemniczy i zmysłowy mimo suszy. A Twoja osoba z czarodziejką mi się kojarzy . Pięknie masz.
Dorotko Alchymist też cudna O New Dawn odpisałam u siebie...przyszłam Ci powiedzieć i ...o fajnie widzieć Ciebie! ...w tych przepięknych ,klimatycznych białych okolicznościach wśród róż...uroczo !!!
Przepiękny ogród masz
Ogrodowisko to dostkonałe miejsce dla prawdziwych miłośników ogrodów. Tu różne szalone pomysły można zrealizować i ciągle ulepszać swoje rabaty. Każdy styl jest piękny. Najważniejsze by czuć się szczęśliwym ze swoimi roślinami
Ta nieznana roslinka to może być czyściec błotny, tak w necie znalazłam