Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czubajkowy Ogród

Czubajkowy Ogród

Doranma 22:28, 18 wrz 2018

Coś w tym roku zaczęło mnie ciągnąć do niektórych odcieni żółtego. Zauroczona jestem tą cynią Mam nadzieję, że jeszcze zakwitnie, bo dotąd wszystkie kwiatostany ścinałam do wazonu, a chciałabym zebrać z niej nasiona.

Wolne dni urlopowe było mi dane spędzić częściowo na ganku na tych uroczych mebelkach, które przyjechały w sam raz na początek moich wakacji

Nad kanapką zwiesza się ... pomidor Żółty, gruszkowy, który osiągnął gdzieś ok.3 metrów, trudno go zmierzyć, bo się powyginał Schowany pod dachem, gdzie mu deszcz niegroźny, jest najzdrowszym krzakiem, a właściwie częścią krzaku, bo ta część która pozostała poza gankiem, też już straciła obecnie liście. Ciekawa jestem, czy wszystkie owoce zdążą dojrzeć. Poniższe zdjęcie jest z 20 sierpnia, czyli miesiąc temu.

A tak się prezentowała część tego samego krzaka poza gankiem - góruje ponad winogronami, które są prowadzone do wysokości 1,6 metra.

Doranma 22:31, 18 wrz 2018

Mimo, że sierpień, to zaczęły szumieć trawy ...

Doranma 22:35, 18 wrz 2018

Bardzo cieszy mnie też kolejna nowość w Czubajkowym - to pergola zbudowana pod przesadzoną winorośl Aurora oraz służąca jako stelaż do hamaka - cudny sposób na szybki relaks

Doranma 22:37, 18 wrz 2018

Sadziec nie wytrzymał w tym roku naporu ulewy i się położył. Zamierzałam go po tym zdarzeniu przyciąć nisko, ale nie było kiedy. Został więc i uważam, że dobrze się stało, bo gdy zakwitł, przemienił się w piękny, różowy krzew

Doranma 22:41, 18 wrz 2018

Doranma 22:46, 18 wrz 2018

Był też czas na wianek ...

A że mi wciąż ogrodu mało i mało, to do domu zawsze zwożę bukiety

Doranma 22:48, 18 wrz 2018

Kolejny taki sierpień za rok ...
Doranma 22:51, 18 wrz 2018

Ścieżka się robi, są postępy, widoczne chyba tylko dla mnie

Uff... no to mamy sierpień odfajkowany Mam nadzieję, że oglądanie tych zdjęć sprawiło jeszcze komuś, poza mną, odrobinę przyjemności
anpi 23:05, 18 wrz 2018

Tarasik klimatyczny,mebelki cudne!...i te powiewające białe firaneczki ...chyba też muszę sobie takie sprawić na tarasie
Pomidor faktycznie gigantyczny , a że mu się na tarasie czy jak mówisz ganku...spodobało to nic dziwnego ...przytulnie tam!I od razu podaje do stołu...świeże owocki prosto z krzaczka
Cynia cudniasta,ma ciekawy odcień tej żółci...
anpi 23:21, 18 wrz 2018

Ach!... i ta furteczka z pergolą ...nie przestanę wzdychać ,choć mam swoją
A pergolce z hamaczkiem dodałabym takie ozdobne narożniczki ,coś jak na ganku...ale to ja...Hamaczek ,też o jakim marzyłam, ale mam biały tylko cały sznurkowy (to prznajmniej nie muszę go tak chronić przed deszczem -tak się pocieszam). A popodziwiam Twój u Ciebie.
Bardzo przyjemnie się oglądało...to jeszcze raz sobie pooglądam...