Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czubajkowy Ogród

Czubajkowy Ogród

Doranma 23:23, 20 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

O widzisz znów coś nowego się dowiedziałam, nie wiedziałam, że się nie impregnuje.

Człowiek całe życie się uczy Drewno ma oddychać, musi być dobra cyrkulacja, by zachodziły właściwe procesy butwienia a nie gnicie.
sylwia_slomc... 23:30, 20 wrz 2018

Doranma napisał(a)

Człowiek całe życie się uczy Drewno ma oddychać, musi być dobra cyrkulacja, by zachodziły właściwe procesy butwienia a nie gnicie.

U mnie oddycha jak trza, bo mam bardzo duże odległości pomiędzy deskami, moje kompostowniki z palet zrobione
Doranma 23:34, 20 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

U mnie oddycha jak trza, bo mam bardzo duże odległości pomiędzy deskami, moje kompostowniki z palet zrobione

No widzisz, czyli jest jak trza U mnie odstępy 2-centymetrowe, bo panu Budowniczemu tak było wygodniej na szerokość deski to zrobić, chociaż ja wolałabym większe szpary Mam tylko nadzieję, że żadne zaskrońce w nim nie zamieszkają (podobno lubią), bo krzyczałabym ze strachu na całą okolicę ...
sylwia_slomc... 23:36, 20 wrz 2018

Mam kompostowniki w szczerych polach i nigdy, żaden zaskroniec w nich nie mieszkał
Gosialuk 05:50, 21 wrz 2018

Nieznana dynia mi przypomina cukinię, ale laikiem jestem w temacie dyń. A zaskroniec kiedyś u mnie zamieszkał w stercie darni. Aż podskoczyłam, jak na niego trafiłam.
Piękne zdjęcia róż. I pełno kolorów, tak lubię.
anabuko1 07:24, 21 wrz 2018

Widzę ,że i Dorotko masz rdzewiaczki
Dużo różnego rodzaju kwiecia i ja to lubię
Piękne hortensje ,róże, zimowity ,marcinki, jezowki. ..
Zwiewne trawy wszystko wciąż cieszy.
I dzisiaj jeszcze piękna letnia pogoda.
Doranma 11:55, 21 wrz 2018

Gosiu, to na pewno nie cukinia, rośnie jak dynia i jest dla mnie zagadką ☺ I co z tym zaskroncem, sam się wyprowadzil?

Anabuco - dziękuję ☺ Przyznam szczerze, że już jestem zmęczona tym długim i gorącym latem. Słoneczko lubię, lecz najbardziej wiosenne i jesienne, łagodne. Dlatego czekam na jutrzejsze ochłodzenie, sił mi przybędzie gdy temperatura spadnie. Deszcz też potrzebny, oby tylko nie w nadmiarze i nie non stop.
Uściski ☺
hanka_andrus 14:31, 21 wrz 2018

No właśnie, deszczu tyle ile potrzeba, a i słoneczka też jeszcze potrzeba, bo prac trochę mamy w jesiennych ogrodach. Pozdrawiam
Doranma 15:38, 21 wrz 2018

hanka_andrus napisał(a)
No właśnie, deszczu tyle ile potrzeba, a i słoneczka też jeszcze potrzeba, bo prac trochę mamy w jesiennych ogrodach. Pozdrawiam

Liczę jeszcze na dwa miesiące dobrej do pracy pogody i na szybkie ustapienie kontuzji nadgarstka, której wczoraj się nabawiłam podczas koszenia Haniu, oby spełniły się nasze marzenia☺
inka74 17:02, 21 wrz 2018

Od 2 dni zbieram się z pisaniem i ciągłe coś mnie odrywa
Ogród cudny w tej jesinnej już lekko odsłonie. Urzekła mnie twoja romantyczna bramka idealnie dopasowana do domku i kącik z pomidorkami na tarasie. Wystarczy wyciągnąć rękę i już są. Super i mniam. Chippendal jest śliczny. Właśnie mojego z donicy przeniosłam do gruntu. Ale ne chciał kwitnąć.szkoda , że na targach się nie spotkałyśmy