No widzisz a ja zachwycam się waszymi młodymi ogródkami Są jak dzieci, słodkie i urzekające. Zobacz jak delikatnie wyglądają te nowe brzózki czy dosadzony klon przy reszcie roślin. A i tak reszta odchudzona o połowę. Aż sama się przeraziłam ile globossum mi ubyło
Zestawienie przypadkowe Teraz wolałabym amanogawę zamienioną z tują obok. Bardzo mi szkoda, że lepiej ją widać z ulicy niż z domu. Kalinę przycinam co roku, zaraz jak kwiaty opadają. Zazwyczaj zdąży zawiązać dużo nowych na przyszły sezon.
Teraz, gdy wymyśliłam kącik do siedzenia muszę szczególnie pilnować, aby nie rosła zbyt szeroko. Pod kalina wschodzą funkie, bardzo wolno w tym sezonie.
Szósty dereń przybył - to już nie kącik a zaułek dereniowy
Bardzo jestem zadowolona z tych dereni właśnie w tym miejscu, fajnie rozświetlają bordową pissardi.
Zapełniłam w końcu dwie ostatnie luki w kierunku drogi. Po prawie roku dumania wybór padł na cyprysy nutkajskie pendula.
Zależało mi na iglakach, aby przez cały rok nieco przysłaniały. Liściastych jest tam już dużo. Nie chciałam świerka, jodły. Nic w stylu eleganckiego stożka. Tam jest taki misz masz, że dwa cyprysy o luźnej formie dopełniają ten mój chaos
Muszę zrobić nieco lepsze fotki. Na tych co mam, ledwo widać zmianę
Jeden cyprys posadziłam po prawej stronie od kaliny.
Drugi poszedł w lukę między pissardi a wiązem wredei.