To żeleźniak z ogrodu Brzoskwinia, zdjęcie z naszej wycieczki 9 czerwca.
Jest piękny. Na nową rabatkę taki okaz pasowałby mi idealnie. Mam 5 sadzonek, byłoby ślicznie. I kwitłby przed jeżówkami.
Dziękuję za rady co do sadzenia. Słońca mają dużo, miejsca na razie też.
Muszę im ten żwirek pod korzenie dodać. Na razie dałam dużo obornika końskiego, piasku i kory przekompostowanej.
Do Bergenii faktycznie mam bliziutko. Ale na miejscu nie ma sprzedaży tylko odbiór osobisty. Składasz zamówienie przez neta, wpłacasz 30% zaliczki i po informacji, że towar gotowy odbierasz płacąc resztę. Byłam kiedy mocno padało, nawet za bardzo nie było szans aby rozejrzeć się po placu czy namówić właściciela na sprzedaż czegoś jeszcze.
Nie wiem czy znasz szkółkę w Brzegach? To w sumie niedaleko od Batki a dobre ceny i ciekawy wybór. Przemili właściciele i fajny ogród wokół. Mają nawet biżuterię ogrodową od Przemka Gronowskiego. To szkółka niedaleko Ronda Dni Młodzieży, na przeciw niej jest ten dziwny obiekt z charakterystyczną owalną wieżą, jakiś kościół chyba.
Sierpniowa bylinówka Chaos jak w babcinym ogródku
Wszystko sadzone bez planu, w miarę przybywania sadzonek. Dużo będę wkrótce dzielić na nową rabatę. W sumie to taki mój kolorowy przechowalnik. Lubię na niego popatrzeć, ale nie za długo. Moja głowa woli jednak jakiś bardziej zaplanowany porządek
Kłosowiec Blue Fortune długością kwitnienie dorównuje zwykłym jeżówkom. Jest bardzo wysoki. Super bylina, przywiozłam ją rok temu od Danusi. Czy to prawda, że agastache lubi zanikać? Bo mam ochotę na więcej
W największe upały przesadziłam na front jeżówki. Przyjęły się
Green jewel poszły na tyły a mnie zamarzył się kolor na froncie. Fuksjowy róż pasuje mi tu do pissardi która rośnie obok i do klona z przodu domu.
W tle widać judaszowca, który również dobrze zniósł wiosenną przeprowadzkę od kuzyna.