Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Iwonka 19:31, 18 paź 2023

Gosialuk napisał(a)
Iwonka pięknie masz. Hakonki pięknie się rozrosną, bo całkiem duże te własne sadzonki. Reszta cudna.
Gosiu nie ma to jak własne sadzonki, szybko przyrastają. Byłam u Ciebie, niesamowicie wszystko się rozrosło.

ajka napisał(a)
Podjazd z hortensjami i hakonkami będzie na pewno prezentować się pięknie.
Kurczakowy judaszowiec cudny, on cały sezon jest żółty? Co to za odmiana?
Aniu kurczakowy judaszowiec to chyba zwyklak, sama nie wiem, kuzyn wykopał spod garażu to przygarnęłam
Cud, że się przyjął, nie miał ani grama ziemi, poobcinany mocno korzeń, na szczęście pora na przesadzanie była dobra. Ładny jest, ale mam nadzieję, że nie będzie zbyt szybko rósł.
Cały sezon ma zielone liście, teraz tak się przebarwił.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Te betonowe donice na skarpie, kiedy pokryły się już mchem, to nie rzucały się jakoś nachalnie w oczy. Widać mocno Cię jednak drażniły, skoro zdecydowałaś się na taką rewolucję.
Hakonka świetnie się sprawdzi w tym miejscu. Dobrze u Ciebie rośnie i szybko przesłoni skarpę.
Jesienna odsłona ogrodu potwierdza, że warto czekać na jesień. Zwłaszcza w tak pięknym wydaniu.
Haniu ja wręcz miałam "alergię na gazony" Kolor miały fatalny, mech tego nie zakrywał, zero stylowej patyny.

Hakone na skarpie na ten moment była najszybszą i najbardziej ekonomiczną wersją nasadzenia
Mam takie miejsca w ogrodzie, gdzie nie warto poświęcać dużo czasu na pielęgnację. Ten parking to jeden z wielu takich zakątków.

Ciekawa jestem tegorocznej jesiennej odsłony naszych ogrodów, choć mam wrażenie, że będzie krótka. Obym się myliła.
sylwia_slomc... 21:10, 18 paź 2023

U Ciebie znowu ciężkie roboty To już chyba ostatni relikt przeszłości z ogrodu wyleciał?
Parking zyska, coś planujesz między hakonkami? Może pisałaś, ale nie mam czasu czytać dokładnie
Iwonka 22:34, 18 paź 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
U Ciebie znowu ciężkie roboty To już chyba ostatni relikt przeszłości z ogrodu wyleciał?
Parking zyska, coś planujesz między hakonkami? Może pisałaś, ale nie mam czasu czytać dokładnie
Sylwia ten relikt był ciężki do rozstania szczególnie dla Jacka. Bardzo przeżywał, że skarpa mu runie
Ale finalnie udało się
Między hakonkami nic nie planuję, za dwa lata zarosną górkę. A po wiosennym ścięciu wzrok będzie leciał w kierunku ciemierników, które są między anabelkami.
Jeszcze z boku, na tym wąskim pasku między miksem różnych iglaków muszę dosadzić hakone. Będzie spójnie i wygodnie.

Jutro było długie, intensywne, ale jakże owocne
Dlatego dopiero dziś obiecana porcja fotek z sobotniej odsłony ogrodu.
Tradycyjnie, aż do znudzenia, duża rabata

Widoki z altany.

Przesadziłam tu trzy rozplenice Little Bunny. Robią fajną obwódkę koło runianką i wytyczają ścieżkę za altanę.
Mały drobiazg a uporządkował nieco przestrzeń.

Edenka za ławeczką jeszcze kwitnie.
I sporobolus wypuścił pierwsze, delikatne jeszcze kłosy.

Fragment nowej rabaty w tle.