Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Wafel 01:37, 01 cze 2024

Ogród spójny, dojrzały, PRZEPIĘKNY ❤️
Magleska 06:20, 01 cze 2024

Iwonka na szczęście ten kącik z ławeczką ma tyle innych roślin ,że nawet nie widać ,że coś tam brakuje

ten przepiękny rodek( -z boku domu -ten mający wiele kolorów ) chciałabym mieć
Iwonka 12:50, 01 cze 2024

Wafel napisał(a)
Ogród spójny, dojrzały, PRZEPIĘKNY ❤️
Asia dziękuję za podsumowanie. Ogród jest dojrzały, po remoncie coraz bardziej spójny a czy przepiękny... wiesz, że każdy właściciel zawsze będzie miał jakieś ale
Dlatego uważam, że bywają w moim przepiękne momenty, a zwyczajny dzień pozwala je dostrzec.
Gdyby np. konwalie kwitły cały czas? Jak wtedy dostrzec ich urok? chyba nie potrafiłabym aż tak bardzo trwać w zachwycie

Iwonka 12:52, 01 cze 2024

Magleska napisał(a)
Iwonka na szczęście ten kącik z ławeczką ma tyle innych roślin ,że nawet nie widać ,że coś tam brakuje

ten przepiękny rodek( -z boku domu -ten mający wiele kolorów ) chciałabym mieć
Dokładnie Madzia, roślin tam wiele, powojnik powoli wykorzystuje różaną podporę.

Zniknęła też szałwia Salute Light Pink, stąd moje jej poszukiwania
Ale myślę, że czyściec tak się rozrósł, że już nie ma dla niej tam miejsca.
Fotka zeszłoroczna.

Mojego staruszka rodka widziałam kiedyś w szkółce, fajna odmiana, piękne kolory. Tylko z nazwą problem
Urszulla 13:59, 01 cze 2024

Iwonka napisał(a)
epimedium, brunera, duet od lat szafirki plus tawuła, nowy nabytek - miodunka

Czy możesz mi zrobić sadzonkę z tego epimedium i brunery kwitnącej na biało?

A jeszcze pytanie do bodziszka dreamland, czy to ten co u Ciebie rośnie pod ławeczką czy za domkiem?
Urszulla 14:09, 01 cze 2024

Iwonka napisał(a)
Ula takie mam tempo, że wkrótce derenie tegoroczne wrzucę, zaczynają kwitnąć. Z kamieniami to fakt, ciężko było Czekamy na 4 skrzynie, koleżanka pytała w tartaku,"no będą pani będą" Teutonia to mój najdorodniejszy dereń, ma chyba najładniejsze podsadki. Patrzyłam w szkółce w której ją kiedyś kupiłam, nie ma.

Zamiast Teutonii mam Venus i jestem usatysfakcjonowana

Wafel 17:55, 01 cze 2024

Iwonka, to piękno tkwi w zmienności, ciągle możemy się pazachwycać czymś nowym, szkielet ogrodu ładny, reszta to dodatki jak bukiety w pięknym salonie, żeby było ładnie trzeba wymieniać kwiaty w wazonie, a tu w ogrodzie natura wciąż tworzy piękne kompozycje z naszym małym udziałem.
Iwonka 21:48, 03 cze 2024

Urszulla napisał(a)

Czy możesz mi zrobić sadzonkę z tego epimedium i brunery kwitnącej na biało?

A jeszcze pytanie do bodziszka dreamland, czy to ten co u Ciebie rośnie pod ławeczką czy za domkiem?

Zamiast Teutonii mam Venus i jestem usatysfakcjonowana
Ula odkopię ci brunerę, na epimedium muszę zerknąć bo nigdy nie dzieliłam, to odmiana Red Beauty.

Dreamland rośnie za drewutnią (ale marnie wystartował), pod ławeczką Biokovo.

Super, że masz Venus, kwiat imponujący. Ja wczoraj dostałam derenia Satomi, różową niespodziankę
Iwonka 21:49, 03 cze 2024

Wafel napisał(a)
Iwonka, to piękno tkwi w zmienności, ciągle możemy się pozachwycać czymś nowym, szkielet ogrodu ładny, reszta to dodatki jak bukiety w pięknym salonie, żeby było ładnie trzeba wymieniać kwiaty w wazonie, a tu w ogrodzie natura wciąż tworzy piękne kompozycje z naszym małym udziałem.
Zgadzam się Asiu, trafiłaś w sedno. Baza ogarnięta, pora na delektowanie się bukietami
Iwonka 21:50, 03 cze 2024

Majowej historii ciąg dalszy Tetrisowo nie działo się chyba nic,
Poplewiłam, odświeżyłam kanciki.

Cisy w donicach przed wejściem niestety nie przetrwały. Zamieniłam na swoją hakone, jest ok, zielono

Kolejna gałąź klona uschła, ale dosyć ładnie odbija, byłoby super gdyby przetrwał.
Nie chce mi się walczyć z wykopywaniem, ten klon ma jakieś 15 lat.

Strzyżenie rozpoczęte, na pierwszy ogień ulubiony iglak przy ławeczce.

A tak wyglądał 4 lata temu, warto było nieco popracować.
Szkielet z gałęzi jest już tak gęsty, że przycięcie fryzury zajmuje moment