Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Iwonka 12:58, 24 wrz 2018

Temat może mało ogrodowy, ale tak się wkręciłam w malowanie, że po 18 latach zmieniłam kolor drzwi wejściowych Były ciemno brązowe, każdy wianek na nich powieszony był bardzo mało widoczny.

Nie zaszalałam z kolorem, wybrałam klasyczny biały, który stylem pasuje do całego domu a na dodatek bardzo rozjaśnia to północno-wschodnie wejście, gdzie jest wieczny cień. Zamówiłam jeszcze szerokie listwy, które dodatkowo stworzą fajną ramę do całości.
Teraz czas na jesienne dekoracje. Na szybko powiesiłam jakiś mały wianeczek, który miałam na strychu. Wkrótce zrobię coś większego i bardziej klimatycznego
Na pierwszym planie bukszpanowe kule, które jako pierwsze u mnie zostały zaatakowane przez ćmę. Szybka interwencja Mospilanem na szczęście pomogła.

malgorzata_s... 13:39, 24 wrz 2018

Zmiana bardzo na plus. Rewolucje w tym roku robisz pięknePozdrawiam
sylwia_slomc... 16:03, 24 wrz 2018

Świetnie wyszły te drzwi napracowałaś się w tym roku jak nie wiem co, ale warto było
Iwonka 13:28, 26 wrz 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Zmiana bardzo na plus. Rewolucje w tym roku robisz pięknePozdrawiam

Dziękuję Dziewczyny Cieszę się, że tyle udało się zrobić, ale jak przeszłam dzisiaj po ogrodzie, to prawie nic nie widać Wszystko zarasta i dopóki liście nie zaczną się przebarwiać to jest średnio ładnie

sylwia_slomczewska napisał(a)
Świetnie wyszły te drzwi napracowałaś się w tym roku jak nie wiem co, ale warto było

Iwonka 13:34, 26 wrz 2018

Po niedzielnych wiatrach straciliśmy w ogrodzie pięknego buka Purple Fountain Poryczałam się jak dziecko. Miał 13 lat... Tak wyglądał jesienią i na wiosnę...

Iwonka 13:43, 26 wrz 2018

Buk przewrócił się pomiędzy świerki conica, byłam w szoku dlaczego. Nigdy nie chorował, wyglądał zdrowo i pięknie.

Dopiero z bliska odkryliśmy przyczynę upadku. Prawdopodobnie trzymał się tylko na tym niewielkim białym fragmencie, reszta w zbliżeniu wygląda na zasuszoną.

Może ktoś z was spotkał się z czymś takim?

W całej tej smutnej sytuacji pociesza mnie fakt, że nikt nie ucierpiłał. Buk rośnie na wzgórzu i plewiąc tam często łapałam się za jego pień czy gałęzie. Oczami wyobraźni już widzę siebie jak lecę razem z nim
sylwia_slomc... 13:55, 26 wrz 2018

O kurcze, szkoda takiego pięknego drzewka....ale patrząc na pień to i tak pewnie już długo by nie pociągnął Ale, że żadnych innych objawów nie było to aż dziwne nie.
abiko 14:56, 26 wrz 2018

Pewnie Mazan by wiedział co się stało.
Drzwi wyszły super.. jasno, miło..ciekawe jakie dekoracje dasz jesienne
kasiek 21:11, 07 paź 2018

Pieknie Ci te drzwi wyszły - brawo!
Buka strasznie szkoda - naprawdę po lisciach nie było nic widać ? Bo wygląda na werticilioze.
Niesamowicie ogarnełas ogród - super jest! Buziole
Agania 21:33, 07 paź 2018

Iwonko niedzielę spędziłam przemiło i przesympatycznie w taką pogodę warto spędzać czas w miłym towarzystwie,
tworzysz super klimat... altaną się zachwyciłam tak bardzo i Twoimi dziełami,
że nie zauważyłam pomalowanych drzwi.

Dziękuję było przepysznie i poznałam Twojego syna, nie wyglądasz na takie dorosłe dzieci

Szkoda buka...to był piękny okaz drzewa

Czekam na nowy wianek...masz już pomysł?

Trzymajcie się pomimo trudnych chwil....buziaki