Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Monia81 08:36, 19 wrz 2018

Iwonko pozdrowienia zostawiam obejrzałam fotki i ... wyszło bardzo fajnie, ten jasny kolor zrobił swoje i altanka wygląda o niebo lepiej... pięknie zagospodarowałaś jej wnętrze, a pergola pasuje do reszty, puścisz na niej coś z pnączy i będzie rewelka a te Twoje dziergania do podziwiam nieustająco... buziaczki
kasiek 20:50, 21 wrz 2018

Altana wspaniała a co najważniejsze - Twoja
Sweterek Ci pięknie wyszedł i twarzowo Ci w nim
Iwonka 12:11, 24 wrz 2018

Krakus napisał(a)
a mnie się kratka podoba pomalowana pasuje do reszty...jak cos puścisz na niej to fajnie sie będzie z biela komponować..
ostatnie zdjęcia z altanki tez mi sporo inspiracji dostarczyły zasłony w altanie i girlandy są...fajne drewniane wiszące skrzynki...lampion ciekawy właśnie na etapie planowania oświetlenia jestem w altance to będzie jak znalazł

Powiem ci, że oświetlenie to podstawa U mnie smętnie zwisa kabel, który kończy się 3 m dalej Teraz kolej na Jacka, kupiłam nawet lampę, żeby go zmobilizować, co z tego wyjdzie zobaczymy na wiosnę Taką mam nadzieję
Na pergoli będzie bluszcz, przesadzę na wiosnę spod oczka, pięknie się tam rozrósł. Teraz już nie będę ryzykować, nie wiadomo kiedy mrozy nadejdą.
Zasłony są z pepco za grosze, girlanda z biedry, żałuję że nie kupiłam dwóch, jest bardzo porządnie wykonana i ma delikatny jasny kabel.
Szukam jeszcze lustra, świetn było w TKMaxx, ale jak się człowiek tam za długo waha, to lustra znikają jak świeże bułeczki
Iwonka 12:17, 24 wrz 2018

Agania napisał(a)

Iwonka efektownie dziergasz, kiedy skończysz, musisz nam zaprezentować tego ananasa

Śmieję się też, ale mam pojęcie jak to wciąga, relaksuje i wkręca...też trochę wyplatałam, teraz nie mam już dobrych oczu, szycie bardziej mnie wciągnęło, szyłam w latach technikum dla siebie po całych nocach na szablonach z Burdy

Ogród super rozświetlony...czyli stawiasz na zimozielone, winnik ma piękne niebieskie kuleczki jesienią

zdjęcie zrobiłam u Katki u niej rośnie szybko jak winobluszcz pięciolistkowy.

Altana dopieszczona, pamiętam jak zatrzymałyśmy się przy tych skrzynkach u Kapiasów, obraz na płótnie gigant, gdzie zdobyłaś takie cudo?

W ananasach już śmigam, mam jasnoniebieski i biały. Robię teraz czarny a w kolejce czeka beżowy. Pokochałam ten wzór, ten fason i cudowną bawełnę, praca z nią to sama przyjemność.
Podziwiam za szycie z szablonów, moja chrzestna jest krawcową, w czasach szkolnych maiłam mnóstwo rzeczy przez nią uszytych. Uwielbiam Burdy, nadal mają świetne projekty. Przeglądam czasami u cioci, mam maszynę, coś tam przeszyję, ale nie wyszłam poza uszycie spódnicy
Winnik wygląda jak winobluszcz, podobno czasami wolno rośnie, ja nie mam szczęścia do bujnych roślin. Postawię na bluszcz, pięknie zarósł mi okolice stawku, przesadzę trochę stamtąd do donic przy pergoli. Ale na wiosnę, teraz już trochę za późno...
Iwonka 12:21, 24 wrz 2018

Katkak napisał(a)
Iwonko cudnie altana wygląda. Bardzo przytulne miejsce. Ja na petgolę dałabym wiciokrzew, bo cieszy i oczy, i nos,.

Też mi się Kasiu ta zmiana podoba, jest trochę niedociągnięć, no ale tak to bywa jak coś się przerabia, kompromis musi być i to często
Na pergolę pójdzie bluszcz, wiciokrzew miałam na altanie, nie rósł mi za pięknie, ładny był na końcach a okolice głównego pędu średnie. A pod pergolą jest przejście więc dobrze byłoby gdyby środek ładnie wyglądał. Z tego też powodu nie sadzę tam pnącej hortensji, chociaż ona najbardziej mi tam pasuje, bo dużo hortek wokół.
AgataM 12:25, 24 wrz 2018

Jestem oczarowana przepiękną altaną i pergolą. Bardzo eleganckie i z klimatem. Altanka świetnie urządzona Gratuluję!!!!!!

Jak widzę Twoje niesamowite robótki ręczne, to mnie skręca. Druty i szydełko odłożyłam głęboko w szufladzie. Może kiedyś znajdę czas...... A tyle kiedyś robiłam.....
Pozdrawiam serdecznie
Iwonka 12:27, 24 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)
Pergola moim skromnym zdaniem super wpasowała się w ogród szkoda,że róże nie chciały Ci tam rosnąć było by bardzo romantycznie z nimi altanka cudna moje marzenie, a do robienia na drutów się do Was nie przyłącze dla mnie to czarna magia

Paulinko taką miałam kiedyś różę na tej pergoli. Była wsadzona zaraz po zrobieniu konstrukcji, pięknie się rozrosła, była tam kilka lat. Nagle kiedyś w czerwcu zaczęła tracić liście i marnieć. Po zimie padła całkiem. Potem były 3 próby z innymi różami, nie rosły tam prawie wcale. Stąd moja frustracja i chęć zasadzenia czegoś innego.
Druty polecam, coraz mniej kojarzą się z babcinymi robótkami. Na FB jest fantastyczna grupa do której należę, dzierganie z nimi jest jak narkotyk

Iwonka 12:33, 24 wrz 2018

AgataM napisał(a)
Jestem oczarowana przepiękną altaną i pergolą. Bardzo eleganckie i z klimatem. Altanka świetnie urządzona Gratuluję!!!!!!

Jak widzę Twoje niesamowite robótki ręczne, to mnie skręca. Druty i szydełko odłożyłam głęboko w szufladzie. Może kiedyś znajdę czas...... A tyle kiedyś robiłam.....
Pozdrawiam serdecznie

Altana po 18 latach dosłownie prosiła się o lifting Dużo dałaby wymiana nawierzni na większe płyty, które optycznie powiększyłyby przestrzeń, no ale to już większa inwestycja.
Ja ostatnio miałam druty w ręce ponad 20 lat temu w LO. Wróciłam w tę zimę i nałogowo wręcz zdradzam ogród z tymi dwoma jakże relaksującymi patyczkami
Należę do świetnej grupy na FB, jeśli chcesz podeślę link na prv. Dziewczyny są fantastycze, niektóre projekty tak proste, że jak kiedyś robiłaś to na pewno dasz radę. Niesamowity relaks, dziergam jak szalona w każdej wolnej chwili
Iwonka 12:36, 24 wrz 2018

Monia81 napisał(a)
Iwonko pozdrowienia zostawiam obejrzałam fotki i ... wyszło bardzo fajnie, ten jasny kolor zrobił swoje i altanka wygląda o niebo lepiej... pięknie zagospodarowałaś jej wnętrze, a pergola pasuje do reszty, puścisz na niej coś z pnączy i będzie rewelka a te Twoje dziergania do podziwiam nieustająco... buziaczki

Monia dziękuję za pozdrowienia Czas pędzi jak szalony, coraz bardziej zdradzam ogród z drutami Dobrze, że idzie zima, bardzo dobrze
Na pergoli puszczę bluszcz, ale to na wiosnę. Czeka mnie jeszcze posadzenie czosnków, zachwyciły mnie i muszę nieco poszerzyć kolekcję
Iwonka 12:41, 24 wrz 2018

kasiek napisał(a)
Altana wspaniała a co najważniejsze - Twoja
Sweterek Ci pięknie wyszedł i twarzowo Ci w nim

Kasiu tak wkręciłam się w malowanie, że oprócz drzwi wejściowych wzięłam się za kominek w domu, czeka mnie jeszcze garderoba. Zastanawiam się nad przemalowaniem tam nie tylko szaf ale i paneli podłogowych... Muszę zbadać temat, dobrze byłoby wybrać właściwy środek.
Robię teraz czarnego ananaska, wariactwo zupełne, nigdy nie miałam trzech takich samych rzeczy tylko różnych kolorystycznie