Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Iwonka 06:23, 08 mar 2019

Magleska napisał(a)
Iwonka fajnie Cię widzieć wracasz na łono rodziny
Sweterki robisz świetne ,cudowne .....chyba na warsztaty do Ciebie się wybiorę
Zdjęcia zimowe z Twojego ogrodu śliczne ,pozostałe też
Buziaki

Cześć Kochana, na łonie rodziny mam nadzieję, że mam stałe miejsce Będę już częściej, spotkamy się wkrótce to opowiem Sweterki pierwsze takie testowe, już trochę się nauczyłam, będą lepsze bo chciejsw na liście w tym temacie na razie więcej niż ogrodowych Masakra z tymi pasjami. Do zobaczenia
Iwonka 06:28, 08 mar 2019

Krakus napisał(a)

na modzie to sienie znam ale super sweterki wyszły długo dziergasz jeden ?

nawet nie wiedziałem że tam taki fajny park jest...Kosciół visa vi znam bo to parafia Szwagierki i czasami bywamy...mus się wybrać do parku ale ostatnio był zamknięty w niedzielę...pozdrawiam

Na szczęście mój mąż też się nie zna i nie widzi nowych rzeczy, które przybywają Co do dziergania jednego to zależy. Gdybym miała zrobić taki sam i miała na to myślę 4 dni - chyba zdążyłabym, takie tempo na razie mam
Park jest w Mogilanach, parkowałyśmy na przeciw kościoła i dosłownie kilka kroków na zachód. Byłyśmy jesienią dwa razy w piątek, bramka była otwarta, jedna sesja ślubna się fociła, ale w ciągu dnia spokój. Nie wiem jak w weekendy, bywa pewnie tłoczniej.
Iwonka 06:32, 08 mar 2019

abiko napisał(a)
Uwielbiam czapki Trzymam Cię za słowo
O parku w Mogilanach nie wiedziałam. Po dynię jeżdżę co roku w to samo miejsce co Ty

Kurcze musisz zrobić DIY na drutach dla nas..chętnie sobie przypomnę

Będzie czapa dla ciebie na pewno, to tylko dwie godzinki pracy
Park polecam, muszę koniecznie zobaczyć go w innych porach roku. Te drzewa mnie zachwyciły, bo park bardzo skromny ale widok z niego piękny...
DIY jak najbardziej, za chwilę czuję że i Agania będzie mogła go zrobić
Iwonka 06:34, 08 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Rewelacyjne te długie swetry, niesamowita jesteś
A ten kadr w parku masz jak fotomodelka z kalendarza, uważam, że ten talent akurat marnujesz, obiektyw Cię kocha

Dziękuję Ci Ale wiesz, że wolę swetry robić niż je focić
Iwonka 06:39, 08 mar 2019

Agania napisał(a)
Piękna Ty w wyjątkowych swetrach i w pięknych miejscach

Miejsca są obłędne, zwłaszcza Przegorzały i park w Mogilanach. A zdjęcia swetrów to mobilizacja grupowa

Agania napisał(a)

Widzisz Iwonko jak ciągnie nas do Ciebie..ja muszę po przymierzać Twoje "ananaski"
bo nie wiem jak będę się czuła w tym sweterku?

Aga ja już dziergam pomału za Iwonką....decupague jak na razie w odstawce

Iwonko jestem już w 32 rzędzie plecków Milkshake zostało jeszcze 59 rzędów
i będę zamykać oczka na dekold...włóczka jest super robótki szybko
przybywa miło i przyjemnie mi z tym dzierganiem wszystko do mnie wraca...przyznaję
przepadłam i brakuje mi wolnego czasu

Pozdrawiam wiosennie
Ja też Agatko pozdrawiam wiosennie, pogadamy więcej na wyjeździe. Cieszy mnie że plecki idą sprawnie, mnie tez tez wzór kusi Przepadłaś jak nic dziewczyno Ale dziergać można w ogrodzie więc pewnie połączysz i jedno i drugie
Agania 09:39, 08 mar 2019

Robótki muszę pilnować...koty mnie nie odpstepują...włóczki są super do zabawy:
Iwonka 06:59, 10 mar 2019

Agania napisał(a)
Robótki muszę pilnować...koty mnie nie odpstepują...włóczki są super do zabawy:

Koty uwielbiają motki Ja jednak wyciągam nową włóczkę ze środka i nie mają zabawy. Jedynie w sprutych mam kulki za którymi koty gonią jak robię na drutach
Iwonka 07:10, 10 mar 2019

Kilka dni temu wyszłam do ogrodu nieco go uporządkować. To nieco okazuje się być nie lada wyzwaniem, ogród po zimie wygląda tragicznie

To najlepszy fragment do sprzątania, wystarczy pozbierać wstążki miskanta i przyciąć trawy. Rabata po lewej będzie modernizowana w maju, tak aby była cała trawiasta.

Kret poszalał w kancikach, ale to też nie problem

Rabata z hortensjami i trawami cała w liściach, ale tam pójdzie szybko.

Podsumowując nie jest źle, tragicznie jest gdzie indziej. W zakątkach na tych zdjęciach czeka mnie fajna praca, bo efekt będzie szybki
Iwonka 07:20, 10 mar 2019

Gorzej jest tutaj bo rabata zmienia wygląd, rośliny umierają i nie wiem co oprócz wykopania tam zrobić

Czteroletni świerk serbski usechł, być może przyczyną była susza w zeszłym sezonie. Tuja z tyłu straciła większość gałęzi, jedynie czubek ma ładny, ale go na tych zdjęciach nie widać. Odsłania się niebieski świerk, który z przodu wygląda dobrze, ale już z boku i tyłu straszy

Te świerki conica miałam od początku ogrodu, czyli już 18 lat. Obie do wykopania, środkowa chyba też. Odsłonią się kulki danica, też do wykopania bo przytulając się do conic nie mają boków Z tyłu był też buk płaczący, cudny okaz który nagle runął jesienią... Ręce opadają bo lubiłam ten kącik
Iwonka 07:27, 10 mar 2019

Tak to wygląda z góry, od strony wejścia. Tuje wzdłuż płoty po sierpniowym cięciu też mocno starszą i mam nadzieję, że to nie choroba tylko susza zeszłoroczna i mocne cięcie.

W tle rabaty chwastowisko, które sobie zafundowałam sama przywożąc ziemię z własnego kompostu. Taka zdolna ze mnie bestia
Martwi mnie też kosodrzewina, była czyszczona rok temu i wszystkie rude igły to nowość, a zielonych już niewiele...