Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Japoński ogród Reni i Matiego

Japoński ogród Reni i Matiego

Renii 09:37, 17 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
Tyle się jej naszukałam a Pan mi przywiózł na rowerze ładną, rozkrzewioną sadzonkę tej azalii (Schneegold).
Ja też mam trochę do nich daleko i wpadliśmy tam wracając z Wrocławia. Wyobrażam sobie jak tam musi być kolorowo w maju jak wszystkie azalie i rodki kwitną.

A wiesz że ją też mam. Tylko moja skleroza nie pozwoliła zapamiętać nazwy. Kupiłam na jesień w Pisarzowicach sztuk 1. Oraz wiosną bardzo do niej podobną z kwiatu move szt. 2. Miałam kupić tylko move,ale skusił mnie opis azalii schneegold no i medale. Nie mogę się doczekać jak zakwitną
Renii 09:39, 17 lut 2019

Milka napisał(a)
Rzeczywiscie wrzos krwisty robi wraźenie

Irenko świeci z daleka. Fajnie wygląda na rabacie. Chciałam dokupić więcej, ale już nie było. Będę polować w tym roku
Nowa12 09:51, 17 lut 2019

Renii napisał(a)

A wiesz że ją też mam. Tylko moja skleroza nie pozwoliła zapamiętać nazwy. Kupiłam na jesień w Pisarzowicach sztuk 1. Oraz wiosną bardzo do niej podobną z kwiatu move szt. 2. Miałam kupić tylko move,ale skusił mnie opis azalii schneegold no i medale. Nie mogę się doczekać jak zakwitną

Tę move też zobaczyłam na zdjęciach chyba u Ciebie nawet a wcześniej jej nie znałam. Bardzo ładna jest. A ze schneegold będziesz też zadowolona bo bardzo obficie kwitnie i to była moja jedyna azalia, która nie złapała mączniaka na jesień.
W Pisarzowicach też kupiłam azalie i mojego jedynego rodka. Bardzo lubię tam jeździć w maju. Mogłabym tam cały dzień spędzić .
Renii 10:13, 17 lut 2019

Ta rabatka do całkowitej zmiany

Renii 10:16, 17 lut 2019

Nowa12 napisał(a)

Tę move też zobaczyłam na zdjęciach chyba u Ciebie nawet a wcześniej jej nie znałam. Bardzo ładna jest. A ze schneegold będziesz też zadowolona bo bardzo obficie kwitnie i to była moja jedyna azalia, która nie złapała mączniaka na jesień.
W Pisarzowicach też kupiłam azalie i mojego jedynego rodka. Bardzo lubię tam jeździć w maju. Mogłabym tam cały dzień spędzić .

Aguś to bardzo się cieszę, że pięknie kwitnie. Mnie się już podobały jej liście są takie mięsiste. Też lubię jeździć do Pisarzowic Do każdego ogrodniczego to ja pierwsza- trzeba mieć jakiegoś bzika
Renii 10:24, 17 lut 2019

Wczoraj się napracowałam. Ruszyłam z sekatorem na ogród.
Obciachałam 17 hortensji, 2 rozplenice i kilka sztuk żurawek.

Renii 10:37, 17 lut 2019

Oficjalnie stwierdzam, że jednak hortensję zdobią ogród zimą - po ścięciu, nawet zasuszonych kwiatów jest pusto w ogrodzie.
Wcześniej nie byłam przekonana do suszek

Nowa12 10:38, 17 lut 2019

Co robisz z zurawkami po zimie? Ciachasz tylko brzydkie liście?
Renii 10:45, 17 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
Co robisz z zurawkami po zimie? Ciachasz tylko brzydkie liście?

Generalnie mocno ścięłam boki i trochę z góry. Rosną już od środka nowe listki. Pierwszy raz cięłam- w ubiegłym roku miałam automatyczne, darmowe cięcie- zimą przyszły sarny i opitoliły do zera żurawki-tylko kikuty sterczały. Wyszło im to na dobre, dlatego teraz nie boję się cięcia- wiem, że przetrwają
Po południu pstryknę fotki jak wyglądają po cięciu, bo już wczoraj było za ciemno na fotki.
Renii 10:48, 17 lut 2019

Jak pogoda wytrzyma to pozostaje mi jeszcze czyszczenie i cięcie tuj, choiny kanadyjskiej, cięcie wrzosów oraz dalsze żurawek i przede wszystkim cięcie traw