Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tu na razie jest klepisko....

Tu na razie jest klepisko....

kasiab 20:27, 04 maj 2025

LIDKA napisał(a)
Weź kiedyś męża i przywieź do mnie. Mój mu opowie jak doszło do tego ze zgodził się na kortową zamiast trawnika. I może wtedy bedziesz miała zgode na szerokie rabaty czy co tam chcesz.

Amonogawy bierz. To piękne drzewa.

U nas mam wolną rękę w zasadzie ze wszystkim w ogrodzie. Myślę że tu chodziło o ogrom pracy jaki włożył ze mną w to kopanie, później w równanie i wałowanie... Już pewnie pomyślał o pięknej, zielonej, soczystej trawce i ja go z tych obłoczków zrzuciłam jakąś rabatą z drzewami i innymi.
Wafel 20:38, 04 maj 2025

Mój też marudził, że po co kupił tą kosiarkę, skoro już prawie trawnika nie mamy, ale teraz koszenie to dla niego przyjemność, chwila moment i po robocie za to z tarasu spogląda na ładne drzewka i co chwilę się pyta "A to co za krzaczek? Mały trawnik łatwiej uczynić pięknym dywanikiem
kasiab 20:53, 04 maj 2025

Wafel napisał(a)
Mój też marudził, że po co kupił tą kosiarkę, skoro już prawie trawnika nie mamy, ale teraz koszenie to dla niego przyjemność, chwila moment i po robocie za to z tarasu spogląda na ładne drzewka i co chwilę się pyta "A to co za krzaczek? Mały trawnik łatwiej uczynić pięknym dywanikiem

Coś w tym jest! U nas ok 140m2 trawniczka także też niewiele (patrząc po sąsiedzku jakie metraże mają nasi Sąsiedzi)
Mnie również się wydaje, że jak pojawia się drzewka, krzaczki i inne to będą cieszyć oko
Wafel 21:08, 04 maj 2025

Tak będzie z pewnością Kasiu . Jak rabaty będą zabuszowane, zielone, poprzeplatane kolorowymi bylinami to trawnik będzie po prostu ładnym tłem a chyba chodzi o to, żeby mieć ogród i bioróżnorodność a nie boisko, no nie
kasiab 21:21, 04 maj 2025

Wafel napisał(a)
Tak będzie z pewnością Kasiu . Jak rabaty będą zabuszowane, zielone, poprzeplatane kolorowymi bylinami to trawnik będzie po prostu ładnym tłem a chyba chodzi o to, żeby mieć ogród i bioróżnorodność a nie boisko, no nie

Zgadzam się w 100%

Czekam z niecierpliwością na róże na nowej różance. Muszę uzupełnić ją w byliny i zimozielone elementy. Wiadomo jak kolor wygląda na stronie szkółek, a jak na żywo

Moja Giardina całą w paczkach kwiatowych, róża barock podobnie. Zapowiada się moc kwiatów
LIDKA 21:59, 04 maj 2025

Moja giardina z powodu przesadzania ścięta nisko ale jest ładnie zielona. Może sie jakichś kwiatków doczekam w tym roku.
I troche słabują mi róże z jesiennych przesadzanek. I jedna róża z darów mi się nieprzyjeła.

Reszta ok i mam też nowe. Powinno i tak być ok.
Najbardziej czekam na artemisy.