Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tu na razie jest klepisko....

Tu na razie jest klepisko....

Roocika 14:14, 04 maj 2020

Wchodzę żeby nadrobić a tu dyskusja o cycusiowaniu i przekopywaniu twardej gliny. Wszystko to znam z autopsji więc łącze się w bólu Mój cycoholik z mamozą ma 14 miesięcy a glina i chwasty to jakaś masakra...
kasiab 14:35, 04 maj 2020

Witaj Asiu. Współczuję gliny... U mnie kopie się teraz wspaniale po tej glebogryzarce polecam gorąco. Wiadomo ze 2 dni wybieralam całość przemielona jednak warto.
sylwik69 20:16, 04 maj 2020

Pada u Ciebie Kasia? ja znów myślę o glebogrezarce w części warzywnej.Trawa jest tam zniszczona przez pędraki i chcę zrobić więcej rabat mniej trawnika
Mariposa 21:47, 04 maj 2020

Naszły mnie wspomnienia... 2 lata temu właśnie w weekend majowy zaczynałam kopanie... Tak, ruszenie glebogryzarką bardzo pomaga, ale całości nie ząłatwi. Powodzenia w kopaniu
kasiab 07:37, 05 maj 2020

sylwik69 napisał(a)
Pada u Ciebie Kasia? ja znów myślę o glebogrezarce w części warzywnej.Trawa jest tam zniszczona przez pędraki i chcę zrobić więcej rabat mniej trawnika

Tak pada pada wczoraj to padalo porządnie (w stosunku do ostatnich kilku dni kiedy chwile pokropilo i juz). Wczoraj pod wieczór mialam isc kopac a tu dalej padalo. Pójdę dzisiaj na inspekcję
kasiab 07:39, 05 maj 2020

Mariposa napisał(a)
Naszły mnie wspomnienia... 2 lata temu właśnie w weekend majowy zaczynałam kopanie... Tak, ruszenie glebogryzarką bardzo pomaga, ale całości nie ząłatwi. Powodzenia w kopaniu

Elu to prawda ze nie załatwi... Pewnie oprysk i glebogryzarka by większość załatwilo jednak ja chce bez chemii w miejscach gdzie będą bawić sie moje dzieci dziekuje za odwiedziny
Zakrecona 09:09, 05 maj 2020

U mnie padało w nocy

A u Sylwi trawka pewnie rośnie
kasiab 09:14, 05 maj 2020

Zakrecona napisał(a)
U mnie padało w nocy

A u Sylwi trawka pewnie rośnie

Superowo ja dobrze całą noc spałam więc i u mnie pewnie padało
Za Sylwiową trawkę trzymam kciuki.

Mariposa 15:51, 05 maj 2020

kasiab napisał(a)

Elu to prawda ze nie załatwi... Pewnie oprysk i glebogryzarka by większość załatwilo jednak ja chce bez chemii w miejscach gdzie będą bawić sie moje dzieci dziekuje za odwiedziny

Kasiu, absolutnie nie myślałam o chemii - chodziło mi o korzenie i wszystko inne, co w ziemi siedzi. Koszmarne jest to wybieranie. Ale po glebogryzarce zdecydowanie łatwiejsze.
kasiab 15:56, 05 maj 2020

Mariposa napisał(a)

Kasiu, absolutnie nie myślałam o chemii - chodziło mi o korzenie i wszystko inne, co w ziemi siedzi. Koszmarne jest to wybieranie. Ale po glebogryzarce zdecydowanie łatwiejsze.

Byłam na chwilę kopać i wyciągam tyle co nic... Nie wiem czy jest głębiej niż widły... W jednym miejscu wyciagalam korzenie perzu z dwóch głębokości szpadla i 1 wideł... Mam nadzieje że tu będzie inaczej