Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tu na razie jest klepisko....

Tu na razie jest klepisko....

Dorii 15:03, 01 maj 2020

Podziwiam za ilość zrytej ziemi. Wiem jak to jest pracować w ogrodzie z maluszkiem.

Moje chłopaki też byli wielbicielami cycusia, szczególnie młodszy mógł cały dzień i noc. Nawet jak spał to strach zabrać bo się zaraz budził. Niestety jak miał 15miesięcy musiałam zabrać z dnia na dzień przez kontrast do TK i antybiotyki. Choć już chwilę wcześniej przestawałam mu dawać w nocy bo budził się kilkanaście razy w ciągu nocy a ja potem jak zombie.

A jak już cycusia nie było to mama opa i tyle z grzebania w ziemi.

Młodszy nedługo skończy trzy lata to teraz i w zeszłym roku także, muszę gonić z rabat i grządek w warzywniku. Przecież tam się najlepiej biega jeździ i skacze. A najgorsze co mogłam zrobić to wysiać marchew i pietruszkę na wałach, bo przecież "łał mama, tory zrobiłaś"

kasiab 15:10, 01 maj 2020

andzia458 napisał(a)
Cycoholika mam i ja Za kilka dni skończy 13 miesięcy a cycek nawet kilkanaście razy na dobę. Trochę się martwię, bo stałe pokarmy średnio go interesują no ale tak wiecznie przecież nie będzie.

kochane te nasze dzieci
kasiab 15:12, 01 maj 2020

Anda napisał(a)
Moja też dość długo przy cycu była. Tak długo walczyłam o to, żeby ssała po urodzeniu, że potem chciałam to mieć jak najdłużej

Ogród zmienny, popieram I choć jedno bordowe drzewo, też popieram

No to super ja myślałam o tych rajskich jablonkach ktore sie zmieniajaw coagu roku. Zobaczymy jak to będzie
kasiab 15:15, 01 maj 2020

Dorii napisał(a)
Podziwiam za ilość zrytej ziemi. Wiem jak to jest pracować w ogrodzie z maluszkiem.

Moje chłopaki też byli wielbicielami cycusia, szczególnie młodszy mógł cały dzień i noc. Nawet jak spał to strach zabrać bo się zaraz budził. Niestety jak miał 15miesięcy musiałam zabrać z dnia na dzień przez kontrast do TK i antybiotyki. Choć już chwilę wcześniej przestawałam mu dawać w nocy bo budził się kilkanaście razy w ciągu nocy a ja potem jak zombie.

A jak już cycusia nie było to mama opa i tyle z grzebania w ziemi.

Młodszy nedługo skończy trzy lata to teraz i w zeszłym roku także, muszę gonić z rabat i grządek w warzywniku. Przecież tam się najlepiej biega jeździ i skacze. A najgorsze co mogłam zrobić to wysiać marchew i pietruszkę na wałach, bo przecież "łał mama, tory zrobiłaś"

no i jak tu nie kochać dzieci jak? One są takie kreatywne
Moja Kaja nie wytrwalaby bez cyca. W ciagu dnia przychodzi do mnie i mówi: " rękę daj. Otworz cycy"
kasiab 17:16, 02 maj 2020

Dzisiaj u mnie robota mam nadzieję pójdzie do przodu. Pomimo zlewania woda i deszczu nie da się wbić ani wideł ani szpadla. Przyjedzie do mnie nasz Pan rolnik ktory objedzie całość jeszcze nie ruszoną glebogryzarka żebym mogła zadziałać i przekopać całość jak najszybciej. Jeszcze dzisiaj planuje przywieźć kilka wiader obornika. Dam go na najgorsze miejsca gliniaste bo chyba nic tam nie bedzie chcialo rosnąć
kasiab 18:41, 02 maj 2020

No to przyjechal Pan zjezdzil mi glebogryzarką i kopanie to będzie czysta przyjemność bo juz probowalam. Wlasnie u nas pada także nici z wyprawy po obornik. W sumie dobrze jutro tez jest dzień

Było:

Jest:

Jutro oby pogoda dopisała to idziemy z mężem wybierać chwasty i kopać.
sylwik69 20:50, 02 maj 2020

Kasia także jestem pełna podziwu dla Ciebie i wszystkich młodych mam ogrodniczek
fajnie,że stanowicie zgrany team z mężem,to bardzo ułatwia życie i zakładanie ogrodu
Po glebogrezarce to już prawdziwa przyjemność! a po deszczu jeszcze większa
kasiab 22:32, 02 maj 2020

Sylwiu masz rację teraz to będzie mega przyjemność kopania tej części. Siniak na stopie mnie już nie boli także mogę działać
sylwia_slomc... 23:36, 02 maj 2020

Super uprawione, grabkami i widłami dokonacie reszty, a potem to już tylko siać i sadzić, obornik zawsze super roślinom robiJak masz skąd i możliwość przewiezienia to nie kilka, a kilkadziesiąt lub więcej tych wiader nawieź to inwestycja w przyszłość ogrodu
kasiab 06:43, 03 maj 2020

Dziękuję Sylwia mogę brać ile potrzebuję obornika. Poki co wybieram stary. Niestety sasiad ma zajętą przyczepke bo nawiozlabym właśnie przyczepkami. Zostają wiadra i moje poczciwe kombi