Brawo piękny widok
I bardzo ładny podwojnik.
On jest na podporze łukowej prowadzony ??
Co to za odmiana ???
A co masz posadzone różowego pod hortkami ?
Piękny bukiet.
Dziękuję
I tobie pięknej i mi lej niedzieli
Jak to u mnie, nic skomplikowanego Żurawki 'Forever Red'. Piękna odmiana, cały rok czerwono-bordowa (wiosną i jesienią ognistoczerwona). Może rosnąć na słonecznym stanowisku i nie przypala się.
Na zdjęciu (z czerwca) wianuszek żurawek przy obrzeżu. Rozmnożyłam je jesienią z jednej sztuki, którą wzięłam od Córki (u niej rosną na patelni). Tak więc sprawdzona odmiana na słońce.
Są różne plastikowe kompostowniki. Niektóre mają cienkie ścianki. W tych materiał łatwiej wysycha. Inne mają ścianki jakby podwójne i wtedy wysycha mniej.
To czy trzeba dolewać wody czy nie zależy od tyłu zmiennych, że nie ma to pytanie odpowiedzi tak/nie.
Jeżeli resztek kuchennych jest dużo, a materiału suchego mało to wody tam nie potrzeba. Jeżeli jesienią jest tam dużo suchych liści to jesienią woda z pewnością się przyda.
Gdy wrzucam do kompostownika trawę z koszenia to jednocześnie dosypuję trochę suchego materiału, ścinki z jesieni/wiosny, liście. Gdy jeden kompostownik się zapełni, zaczynam zapełniać kolejny, a materiał z tego pełnego po kilku dniach, gdy temperatura w nim spadnie, przerzucam do pustego kompostownika.