Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Muszelka 18:08, 08 lis 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Okolice Pafos jakoś mnie nie urzekły. Bardzo mi przeszkadzał nieład architektoniczny. Przed całkowitym rozczarowaniem uratowała mnie wyprawa na północno-zachodni skrawek wyspy w pobliżu Polis. Tam wszystko mi pasowało.

Jeśli chodzi o wyspy, po których miałam okazję wędrować, to z największym "ładem architektonicznym" spotkałam się na Lanzarote.
Muszelka 18:14, 08 lis 2023

LIDKA napisał(a)
Kiedy wysiać te pomidory na rozsadę?
Tak o nich opowiadasz apetycznie że zgłodnialam ...i postanowiłam je wysiać choć do siewu rękę mam słabą.

Wysiewam pomidory ok. 15 marca.

Siej. Nie poddawaj się Kup specjalną ziemię do siewu i rozsad (często właśnie ziemia jest "winna" porażek siewnych).

Będę Ci kibicować!
ryska 18:50, 08 lis 2023

Nasiona Philovita kupisz nowe czy będziesz eksperymentować z własnych zbiorów?
To jednak F1 więc mogą wyrosnąć potomkowie tej odmiany.
Zdjęcia żylety jak zawsze
A albumy też robię- dzięki Tobie oczywiście.
Rojodziejowa 20:27, 08 lis 2023

Muszelko, kupujesz tą Philovitę w jak dużych paczkach? Bo widzę na Allegro tylko takie po 30zł. Ile tam nasion jest nie widzę. Edit: 5 sztuk?
Muszelka 18:24, 09 lis 2023

ryska napisał(a)
Nasiona Philovita kupisz nowe czy będziesz eksperymentować z własnych zbiorów?
To jednak F1 więc mogą wyrosnąć potomkowie tej odmiany.
Zdjęcia żylety jak zawsze
A albumy też robię- dzięki Tobie oczywiście.

Kupię nowe. Nie mam miejsca na eksperymenty z F2. ... Hmmmm... pewnie na siłę to miejsce znalazłabym, ale ja lubię luz na rabatach, więc nawet nie będę szukać miejsca na eksperymenty

Cieszę się, że załapałaś bakcyla albumowego. Program do projektowania C. jest bardzo intuicyjny. Parę dni temu nauczyłam go obsługiwać 7 letnią dziewczynkę. Ma teraz wielką frajdę Sama opracowuje swoją pierwszą fotoksiążkę "Kocham konie" (od 3 r.ż. jeździ na koniu, posiada więc dużo zdjęć).

Na chwilę obecną (bo pewnie jeszcze kilka razy ją zmieni) zaprojektowała taką okładkę:
Muszelka 18:40, 09 lis 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Muszelko, kupujesz tą Philovitę w jak dużych paczkach? Bo widzę na Allegro tylko takie po 30zł. Ile tam nasion jest nie widzę. Edit: 5 sztuk?

Tak, w opakowaniu jest ok. 5 nasionek; w moim było 6.
Muszelka 22:24, 09 lis 2023

Dzisiaj udało mi się ogarnąć cały warzywnik (13 skrzynek). Mam tylko zagwozdkę, co zrobić z selerem naciowym na zimę (w zamrażarce nie mam już miejsca).
Co by się stało, gdybym zostawiła go w skrzyni? Padnie? U nas jeszcze nie było przymrozków.
sylwia_slomc... 22:27, 09 lis 2023

Muszelka napisał(a)
Zlikwidowaliśmy kolejne dwa krzaki pomidorków cherry. Z każdego krzaka zerwaliśmy po pełnym 5. litrowym garnku.

Te, które poprzednio zerwaliśmy ładnie dojrzały w kartonie z jabłkiem

Jeszcze tyyyle pomidorów??? Szok
Muszelka 22:35, 09 lis 2023

Nasze zejście do jeziora Pani Jesień wyścieliła brązowo-rudym dywanem.

Las jeszcze trzyma kolory, ale to chyba już ich ostatnie dni.

Dzień coraz krótszy. Zachodzące słońce podbija barwy.

Muszelka 21:46, 10 lis 2023

W tym roku Jesień nas rozpieszcza. Po kilku deszczowych dniach podarowała cały słoneczny tydzień. I prognoza pogody na kolejny tydzień jest również bardzo obiecująca

Jutro sobota, malujemy kota! A, nie! Muszelka podwija rękawy i robi w ogrodzie jesienne porządki!

Ku pamięci - listopad '2023