Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Muszelka 17:30, 13 lis 2023

Kokesz napisał(a)

Nie mam...robiłam na czuja jak zwykłe pesto z bazylii.
Z pietruszki też jest dobre

OK, pokombinuję sama (seler, bazylia, avocado, czosnek, cytryna, migdały...). Wcześniej seler nie przyszedłby mi do głowy. Część selera ze skrzynki zagospodaruję Dzięki!
Kokesz 17:56, 13 lis 2023

Ja robiłam z solą morską, czosnkiem, oliwą, prażonym słonecznikiem i serem Pecorino i Grana Padano ucierałam w moździerzu. Może znajdę link do tego bazyliowego przepisu to podeślę
Muszelka 19:02, 13 lis 2023

Dzięki
DariaB 20:30, 13 lis 2023

Cudne jesienne fotki! Złoty i błękit nieba idealnie do siebie pasują! Dżem z minikiwi musi być pyszny.
Alija 21:56, 13 lis 2023

Muszelka napisał(a)
A ja w prezencie wstawię dla Ciebie dzisiejsze zdjęcia ze spaceru. Właśnie siedzę na plaży. U nas dziś na niebie lazur. U Ciebie zapewne też, bo my przecie z tego samego fyrtla
Piesełek rządzi na pomoście.

Muszelko, piękne widoki, słońce od razu człowiekowi humor poprawia, a właściwie to Ty nam poprawiasz takimi zdjęciami.
Wspaniałe zbiory minikiwi, ja w tym roku nie mam ani jednego, jeden wiosenny przymrozek załatwił sprawę.
ElzbietaFranka 23:47, 14 lis 2023

Dzięki Muszelka

Piękne foty. Na każdym zdjęciu taka spokojna tafla wody.
Zawsze sądzę bratki żółte z niebieskimi. Zostało mi to po wyjeździe do Szwecji. Uwielbiam łączyć te kolory.
Kokesz 23:58, 14 lis 2023

Podaję przepis na pesto zamiast orzeszków piniowych daję prażony słonecznik a zamiast bazylii natkę pietruszki lub selera korzeniowego
Z tego przepisu na pesto też korzystałam
mirkaka 13:10, 15 lis 2023

A ja mam bardzo dużo pietruszki w tym roku i robię pesto z namoczonych pestek dyni, liści pietruszki, czosnku soku z cytryny i oliwy. To wszystko blenduję, tylko trzeba zjeść w ciągu 2-3 dni. Jest to jakiś sposób na zjadanie takiej dużej ilości pietruszki i pestek dyni
Kokesz 15:39, 15 lis 2023

Moje pesto zalewam 0.5 cm warstwą oliwy i uzupełniam ją w trakcie zużywania. Może stać kilka miesięcy
sylwia_slomc... 19:16, 15 lis 2023

Muszelka napisał(a)
A ja w prezencie wstawię dla Ciebie dzisiejsze zdjęcia ze spaceru. Właśnie siedzę na plaży. U nas dziś na niebie lazur. U Ciebie zapewne też, bo my przecie z tego samego fyrtla
Piesełek rządzi na pomoście.

Ale masz cudną okolicę