Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Muszelka 19:46, 28 gru 2023

Rodzina to bezcenny dar

Dziękuję za piękne życzenia.
Muszelka 19:48, 28 gru 2023

Muszelka 19:49, 28 gru 2023

Niechaj każdy dzień Nowego Roku przynosi Wam powody do radości, poczucie, że jesteście kochani i wewnętrznie spełnieni.
Odnajdujcie szczęście w drobiazgach dnia codziennego, cieszcie się pięknem przyrody, rozwijajcie pasje i spełniajcie marzenia.
Darecka 08:33, 01 sty 2024

Pięknie powiedziane Muszelko, życzymy sobie w Nowym Roku, abyś nieustannie czarowała nas swoimi obrazami aparatem i pracowitymi, zielonymi łapkami malowanymi
Patrycja_KG_Lu 13:12, 03 sty 2024

Muszelka napisał(a)
Asiu, nawożę trawnik mniej więcej tak:

Koniec zimy/wczesna wiosna (gdy temp. dodatnie i deszczowo) -> obornik granulowany
IV po wiosennej wertykulacji i aeracji –> kompost
V, VI, VII -> "Mistrzowski trawnik z Fe mikrogranulki" (Florovit)
Pod koniec VIII, po jesiennej wertykulacji -> kompost
IX –> "Nawóz jesienny do trawników" (Florovit)
Późna jesień/zima (na śnieg lub przed deszczem) –> popiół z kominka

Jeszcze wiosna nie rozpoczęła się. Zdążysz i Ty wszystko ogarnąć.

[…]

Muszelko, super podsumowanie trawnikowe opisałaś. Zastanawiam się jak to u mnie zrobić z moim trawnikiem z dodatkiem mikrokoniczyny. Mogłabyś zapytać sąsiada jak dba o swój trawnik? W necie niby piszą, że nawozić nie trzeba, bo koniczyna wiąże azot z powietrza, a ciekawe jak to w praktyce bywa.
Alija 18:23, 03 sty 2024

Piękne życzenia, a ja po prostu życzę Ci dobrego roku.
Muszelka 11:58, 06 sty 2024

Darecka napisał(a)
Pięknie powiedziane Muszelko, życzymy sobie w Nowym Roku, abyś nieustannie czarowała nas swoimi obrazami aparatem i pracowitymi, zielonymi łapkami malowanymi

I Tobie życzę, byś nadal w wyjątkowym stylu, czarowała łapkami swój ukochany Chram
Muszelka 11:59, 06 sty 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Muszelko, super podsumowanie trawnikowe opisałaś. Zastanawiam się jak to u mnie zrobić z moim trawnikiem z dodatkiem mikrokoniczyny. Mogłabyś zapytać sąsiada jak dba o swój trawnik? W necie niby piszą, że nawozić nie trzeba, bo koniczyna wiąże azot z powietrza, a ciekawe jak to w praktyce bywa.

Patrycjo, trawnik z mikrokoniczyną również się nawozi. Dużo rzadziej, niż klasyczny (nie potrzebuje z zewnątrz azotu), ale na pewno warto podrzucić mu co jakiś czas inne pierwiastki i minerały, np.: żelazo,
fosfor, potas, magnez, wapń, siarkę, mangan czy miedź.
Kieruj się kondycją swojego trawnika - podkarmiaj go, gdy zobaczysz, że marnieje.
Muszelka 12:00, 06 sty 2024

Alija napisał(a)
Piękne życzenia, a ja po prostu życzę Ci dobrego roku.

Alicjo, w słowie "dobry" zawiera się wszystko, czego najbardziej każdy z nas w głębi serca pragnie. Baaaaaardzo dziękuję!
Muszelka 12:05, 06 sty 2024

Wczorajszy wieczór i kawał nocy poświęciłam na przygotowanie do druku rodzinnego, pamiątkowego albumiku. Oto kilka stron: