Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Makao 17:54, 07 sty 2024

A ile cenowo wynoszą Was takie albumy?

Ja jestem fotografem i mam bzika na punkcie jakości wydruków. Mam jedną sprawdzoną firmę ale jeden album 38x29 to koszt od 400zł na papierze fotograficznym. Nie trawię papieru cyfrowego a jest tańszy. Jakbym miała już robić taki album to tyle musiałabym wydać.
Kordina 18:42, 07 sty 2024

Muszelka napisał(a)
Taaaa, muzyczną rodziną jesteśmy. Geny przechodzą z pokolenia na pokolenie Moim instrumentem jest

Jak tak dalej pójdzie to się nauczy grać i śpiewać
https://www.youtube.com/watch?v=6Hgz8aH9zJQ&list=TLPQMDcwMTIwMjRbHe2hVjQ43Q&index=1
Muszelka 20:36, 07 sty 2024

Kordina napisał(a)

Jak tak dalej pójdzie to się nauczy grać i śpiewać
https://www.youtube.com/watch?v=6Hgz8aH9zJQ&list=TLPQMDcwMTIwMjRbHe2hVjQ43Q&index=1

O, matulu! Jaki artysta!    

Coffee nie garnie się do muzyki. Woli biegać za piłką i uganiać się za kotami

Natomiast mój poprzedni piesio był prawdziwym melomanem!  Miał swoje ulubione utwory i kompozytorów Gdy dziewczyny zaczynały grać na pianinie pierwsze takty (uczyły się w szkole muzycznej), to gnał do ich pokoju w takim samym tempie, jak do otwieranej lodówki. Zajmował miejsce u ich stóp, przyciskał uszy do płyty rezonansowej i cichutko leżał z rozanielonym pyszczkiem. Uwielbiał Mozarta i Bacha.
Niektóre utwory, np. "Balladę do Adeliny", rozpoznawal po pierwszych dwóch, trzech dźwiękach  Nawet miskę porzucał, by wziąć udział w koncercie! 

Coffee zupełnie nie przejawia takich zachowań. Z dźwięków preferuje piszczenie swoich ukochanych trzech świnek i kaczuszek (zabaweczek)

Muszelka 20:50, 07 sty 2024

Makao napisał(a)
A ile cenowo wynoszą Was takie albumy?

Ja jestem fotografem i mam bzika na punkcie jakości wydruków. Mam jedną sprawdzoną firmę ale jeden album 38x29 to koszt od 400zł na papierze fotograficznym. Nie trawię papieru cyfrowego a jest tańszy. Jakbym miała już robić taki album to tyle musiałabym wydać.

Aniu, zerknij na tę stronę: https://www.colorland.pl/fotoksiazka

Zamawiam klasyczne fotoksiążki z wydrukiem 7C i jestem z ich jakości bardzo zadowolona. Na moje potrzeby są wystarczająco dobre (bardzo dobre!).

Mam w tej chwili kod promocyjny - 35% zniżki na zakup fotoksiążek klasycznych (kod ważny do 31 stycznia br). Jeśli ktoś jest chętny mogę go wysłać w pw.
Muszelka 21:05, 07 sty 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Moi w tym momencie właśnie oglądają albumy z czasów, gdy Eryk był dzieckiem. Te albumy, które drukujecie super sprawa. Zdjęć się robi tysiące, ale się rzadko do nich wraca. Nam jedynie zostają takie, które tradycyjnie co roku na święta robimy z dziećmi - z sesji świątecznych. Jednak co w ręce, to w ręce. Łatwiej wrócić. Muszę chyba zacząć tak dokumentować nasze życie...

No, właśnie... teraz robi się tysiące zdjęć...
Dlatego potrzeba samodyscypliny by na bieżąco ogarniać te foty, bo ich zalew jest wieeeeeelki A teraz dochodzą jeszcze ujęcia właścicieli wszystkich rodzinnych telefonów! Armagedon fotograficzny!

Łatwiej zrobić album z jakiejś imprezy, czy wyjazdu niż po kilku latach przedzierać się przez kilkanaście tysięcy fotek.

Powodzenia!
ElzbietaFranka 00:20, 08 sty 2024

Muszelko życzę wszystkiego najlepszego w tym roku. Zdrowia i spokoju to najważniejsze.

Jak nie było telefonów z aparatem to robiłam foty i do wywołania. Mam kilkanaście albumów właśnie wczoraj oglądaliśmy ubaw nie z tej ziemi. Teraz nie ma czego oglądać.
Może w przyszłym tygodniu zgram i wydrukuje 2 zł za fotkę to nie tak dużo.

Papier to papier a nie telefon.

Te albumy to ekstra rzecz

Pozdrawiam
Patrycja_KG_Lu 11:37, 08 sty 2024

Dziękuję Muszelko. Jesteś niezawodna. Posadzę więc ciemierniki na nowej rabacie co 50 cm. Mam jeszcze dylemat co do koloru kwiatów. Widziałam inspiracje, gdzie są zimozielone rośliny plus białe narcyzy i białe ciemierniki. Spójnie, ładnie to wygląda, tak podpowiada rozum. Serce jednak czuje, że będzie mi brakować koloru…zwłaszcza jeśli będą śnieżne zimy (a takie stopniowo mają wracać wg. pewnych teorii). Po tygodniach z białym śniegiem chyba byłoby fajnie widzieć te np. w odmianie, którą masz - różowej.

Poszukałam inspiracji na fotoalbumy na Pintereście, mają tam ciekawe układy zdjęć, których nie oferują gotowe szablony z programu. Pobawię się też z wąskimi ramkami i tymi z cieniami. Dzięki za podpowiedzi.

Makao Moja pierwsza fotoksiążka wyszła po około 100 zł (108 zdjeć, 46 stron, dopłata za lepszy wydruk 7C, rozmiar 30x30 cm).
Muszelka 13:39, 08 sty 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Muszelko życzę wszystkiego najlepszego w tym roku. Zdrowia i spokoju to najważniejsze.

Jak nie było telefonów z aparatem to robiłam foty i do wywołania. Mam kilkanaście albumów właśnie wczoraj oglądaliśmy ubaw nie z tej ziemi. Teraz nie ma czego oglądać.
Może w przyszłym tygodniu zgram i wydrukuje 2 zł za fotkę to nie tak dużo.

Papier to papier a nie telefon.

Te albumy to ekstra rzecz

Pozdrawiam

Elu, dzięki za noworoczne życzenia

Jeśli chciałabyś fotoksiążkę (zamiast wywoływania zdjęć po 2 zł/szt), to bez większego trudu również możesz ją stworzyć. Jest taka funkcja w tym programie, że po wyborze odpowiadającego Ci szablonu, ilości stron oraz wgraniu zdjęć - zrobisz tylko klik i program sam zaprojektuje fotoksiążkę za Ciebie. Nic nie szkodzi spróbować.

W razie podjęcia takiej decyzji - polecam kod rabatowy na 35% (pw). To dość duża zniżka -  płaci się za fotoksiażkę o 1/3 mniej

Pozdrawiam
Muszelka 13:43, 08 sty 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Dziękuję Muszelko. Jesteś niezawodna. Posadzę więc ciemierniki na nowej rabacie co 50 cm. Mam jeszcze dylemat co do koloru kwiatów. Widziałam inspiracje, gdzie są zimozielone rośliny plus białe narcyzy i białe ciemierniki. Spójnie, ładnie to wygląda, tak podpowiada rozum. Serce jednak czuje, że będzie mi brakować koloru…zwłaszcza jeśli będą śnieżne zimy (a takie stopniowo mają wracać wg. pewnych teorii). Po tygodniach z białym śniegiem chyba byłoby fajnie widzieć te np. w odmianie, którą masz - różowej.

Patrycjo, posadź i białe i różowe (miejsce dla nich na pewno znajdziesz)

Białe są piękne, eleganckie, bardzo łatwo się rozmnażają.

Już w pierwszym roku kwiaty zrzucą w pobliżu posadzonych kępek nasionka i po jakimś czasie zobaczysz młode siewki. Najważniejsze to nie potraktować tych siewek, jak chwasty Ja w pierwszych latach namiętnie je wyrywałam uznając, że są to siewki ziarenek, które ptaki pogubiły lecąc z karmnika

To przykład kępki, która wyrosła z wysianych ciemierników.

Muszelka 13:53, 08 sty 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Poszukałam inspiracji na fotoalbumy na Pintereście, mają tam ciekawe układy zdjęć, których nie oferują gotowe szablony z programu. Pobawię się też z wąskimi ramkami i tymi z cieniami. Dzięki za podpowiedzi.

Patrycjo, w programie, z lewej strony masz setki możliwości wyboru układu zdjęć na stronie (na 1, 2, 3, 4, 5, 6,7, 8 i więcej zdjęć).
W ułamku sekundy (jednym kliknięciem) możesz wybrać odpowiedni dla siebie układ.

Zobacz - przykładowo wybrałam układy na 7 zdjęć (gdy zjedziesz niżej tych propozycji jest dużo wiecej).