Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

makadamia 15:00, 10 sty 2019

Tak lepiej?

tylko te szpice, które zaznaczyłam strzałkami, powinny być jak najszersze, bo inaczej trudno będzie je obsadzić. Ale to już "na żywym organizmie" przećwiszysz
DorKa 15:10, 10 sty 2019

niewiele lepiej ale lepiej Rozumiem,że na zielono zaznaczone rabaty ale wtedy mały trawnik będzie miał kształt łezki ? Dobrze rozumiem ?
makadamia 15:24, 10 sty 2019

Nie wiem czy łezki, bo nie mam ani zdjęcia ani planu całego frontu.
Myślę, że jakoś inaczej trzeba by to było rozwiązać.
Zana 15:26, 10 sty 2019

A przy tych tujkach po prawej stronie na zdjęciu z góry nic nie będzie rosło? Żadnej nawet mini mini rabatki?
DorKa 15:29, 10 sty 2019

makadamia napisał(a)
Nie wiem czy łezki, bo nie mam ani zdjęcia ani planu całego frontu.
Myślę, że jakoś inaczej trzeba by to było rozwiązać.

wiesz co w ogóle to kółko trawnik mi nie leży i będę myśleć o nim potem. Póki co serducho po prawej jest ok i tak też uczynię Teraz tylko do roślinności musze powrócić ;-( Twoje plany znam już na pamięć i próbuję ze wszystkich wyciągnąć to co najbardziej mi leży zobaczymy co z tego powstanie Dzięki!
DorKa 15:31, 10 sty 2019

Zana napisał(a)
A przy tych tujkach po prawej stronie na zdjęciu z góry nic nie będzie rosło? Żadnej nawet mini mini rabatki?

mini mini powiadasz
Tam jest dosyć wąsko a wzdłuż domu w opasce cosik tam rośnie więc przy tujkach już odpuszczamy sama zobacz :

Zana 15:38, 10 sty 2019

Aha, no to jasne
makadamia 10:23, 11 sty 2019

Chciałam sobie przypomnieć, jak to z tym kółkiem na froncie było i poczytałam wczoraj wieczorem początek wątku.
Jak nam się fajnie planowało, ach...
DorKa 10:34, 11 sty 2019

makadamia napisał(a)
Chciałam sobie przypomnieć, jak to z tym kółkiem na froncie było i poczytałam wczoraj wieczorem początek wątku.
Jak nam się fajnie planowało, ach...

Bardzo fajnie Dlatego liczę na Ciebie,żeby do końca temat pociągnąć tak aby projekt spójny był Docelowo to kółko będzie kiedyś rabatą z drzewem w środu ( na tą chwilę przynajmniej ) ale Frontowa pod płotem to mój priorytet na wiosnę dlatego to muszę poustalać już teraz. Ale myślisz,że to serducho będzie dobrze wyglądało ?

Kiedyś tam w przyszłości jak eMek nie będzie już bronił tak bardzo trawnika to chciałabym zrobić z tego trawnika tylko szeroką ścieżkę do ogrodu. O coś takiego :

ale na to potrzebuję więcej czasu ,żeby stopniowa eMusia urabiać

Mary 19:05, 12 sty 2019

No to może najpierw zrób szerszą niż ta na rysunku, a później będziesz po trochu zwężać...