Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

DorKa 08:33, 08 kwi 2019

wiklasia napisał(a)
się tu wyprawia
i jaki porządeczek
u mnie ciągle jeszcze liście się walają, niestety nie zrobiłam generalnego czyszczenia ogródka, tylko po kawałku robię, a wiatr się ze mną bawi i na sprzątnięte fragmenty znów suchotki nawiewa

kochana gdybym pokazała inne zakątki to zobaczyłabyś całą prawdę Odkurzacz ogrodowy jeszcze na strychu. Liczę po cichu,że nie będę musiałą go uruchamiać bo watr liście wywieję
makadamia 09:54, 08 kwi 2019

DorKa napisał(a)

za Platanem a pomiędzy 2 szmaragdami Mój rysunek jakby tego nie oddaje

Anda napisał(a)

No fieszsz, dobrze że gospodyni sie nie obraziła za to podejrzenie braku inteligencji

Hmmm, i teraz jestem w kropce, bo nie wiem jak elegancko wyartykułować swoją wątpliwość

Czy jesteście pewni, że pień platana rosnący dokładnie na środku tego lustra/blachy będzie dodawał jej uroku?
DorKa 10:06, 08 kwi 2019

makadamia napisał(a)

Hmmm, i teraz jestem w kropce, bo nie wiem jak elegancko wyartykułować swoją wątpliwość

Czy jesteście pewni, że pień platana rosnący dokładnie na środku tego lustra/blachy będzie dodawał jej uroku?

Asia ja widzę ten pień pomiędzy falującymi trawami więc myślę,że nie będzie zbyt ordynarnie
makadamia 10:11, 08 kwi 2019

Pień z trawami jak najbardziej tak.

Tylko z tym "lustrem" mi koliduje.
Ja rozumiem, że to "lustro" to ma być element dekoracyjny, przyciągający wzrok. No jakże go drzewem zasłaniać?
DorKa 10:24, 08 kwi 2019

makadamia napisał(a)
Pień z trawami jak najbardziej tak.

Tylko z tym "lustrem" mi koliduje.
Ja rozumiem, że to "lustro" to ma być element dekoracyjny, przyciągający wzrok. No jakże go drzewem zasłaniać?

korona nie będzie zasłonięta Chodzi o to ,żeby zamknąć ten kąt w jedną całość . Teraz to wygląda tak :

Blachą, która nie ukrywam ma być elementem dekoracyjnym chcę zatuszować ten kąt. Osiągnąć wrażenie jednolitej ściany.Blacha będzie max do wysokości ogrodzenie czyli pod koroną. Sadząc tam np ML można całkowicie zasłonić pień.
eVka 11:02, 08 kwi 2019

Piękny zakącik dla dzieciaczków , będą miały niezłą frajdę!

Ale masz czyściutko i równiutko, aż miło się patrzy
makadamia 11:04, 08 kwi 2019

Chodziło mi o to, że ten pień zasłoni lustro

Dorka, przepraszam że tak drążę ten temat, tym bardziej, że już zaczęliście to robić - ale wychodzę z założenia, że lepiej teraz, niż jak już będzie stało na miejscu

Żeby nie wchodzić w długie wyjaśnienia narysowałam wersję z drzewem przed lutrem i za lustrem:

Którą wolisz?
mrokasia 11:10, 08 kwi 2019

DorKa napisał(a)

korona nie będzie zasłonięta Chodzi o to ,żeby zamknąć ten kąt w jedną całość . Teraz to wygląda tak :

Blachą, która nie ukrywam ma być elementem dekoracyjnym chcę zatuszować ten kąt. Osiągnąć wrażenie jednolitej ściany.Blacha będzie max do wysokości ogrodzenie czyli pod koroną. Sadząc tam np ML można całkowicie zasłonić pień.

Dorka, Ty te szmaragdy masz posadzone po łuku? Bo jeśli tak to wg mnie tam jednego brakuje. Tego z prawej strony pnia popchnęłabym nieco w prawo i wtedy za pniem platana posadziłabym brakującego. Stworzyłyby Ci zieloną ścianę i ten róg by się optycznie "zgubił".
makadamia 11:15, 08 kwi 2019

mrokasia napisał(a)

Dorka, Ty te szmaragdy masz posadzone po łuku? Bo jeśli tak to wg mnie tam jednego brakuje. Tego z prawej strony pnia popchnęłabym nieco w prawo i wtedy za pniem platana posadziłabym brakującego. Stworzyłyby Ci zieloną ścianę i ten róg by się optycznie "zgubił".

Klinęłabym "like it"
anbu 11:22, 08 kwi 2019

DorKa będziesz miała lustro?