Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 21:40, 11 kwi 2021

Kasya napisał(a)
U mnie przemarzło pare pędów, tzn straciły liście ale nie trzeba nawet usuwać bo puszczają zielone

U mnie najgorzej wyglądają najmniejsze sadzonki bambusów, które kupowałam przez neta, mają mocno podsuszone liście, ale wszystkie się zielenią, więc jestem dobrej myśli.
kasia1 06:44, 12 kwi 2021

To się napracowałaś dziewczyno. Jenki, ja jeszcze nie myślałam o nawożeniu ... Czym nawoziłaś hortensje? Muszę znaleźć jakiś tani nawóz, bo ja używam Magiczną Siłę, ale na jedno nawożenie idą dwa opakowania ...
Propo brabantów - część problemów, "nietykana" rozwiązuje się sama
ajka 08:04, 12 kwi 2021

kasia1 napisał(a)
To się napracowałaś dziewczyno. Jenki, ja jeszcze nie myślałam o nawożeniu ... Czym nawoziłaś hortensje? Muszę znaleźć jakiś tani nawóz, bo ja używam Magiczną Siłę, ale na jedno nawożenie idą dwa opakowania ...
Propo brabantów - część problemów, "nietykana" rozwiązuje się sama

Używam Substral długo działający. W nim są dwa nawozy, jeden do nawożenia, a drugi do zakwaszenia ziemi, zakwaszacz wykorzystałam również do reszty kwasolubnych: rododendronow, azalii, borówek, wrzosów.
Agatorek 21:38, 12 kwi 2021

Gdzie nie zajrzę, to mi się coś przypomina . Muszę tuje ponawozic.
ajka 22:33, 12 kwi 2021

Agatorek napisał(a)
Gdzie nie zajrzę, to mi się coś przypomina . Muszę tuje ponawozic.

U mnie dziś pogoda na nicnierobienie, cały tydzień ma być beznadziejny.
kasia1 07:06, 13 kwi 2021

To prawda, jak się pobiega po wątkach, to człowiek wyrzutów sumienia dostaje, że ma tyle zaległości
Anna_I 09:54, 13 kwi 2021

Hej Aniu:, melduję się i ja u Ciebie
Pięknie już sobie wszystko zagospodarowałaś, przejrzałam od początku Twój wątek - ile Ty planów się narysowałaś dziewczyno
Roślinki masz śliczne - a szałwia szczególnie mnie oczarowała... i zaczynam się zastanawiać czy nie dodać jej do swoich roślinnych zachcianek.
ajka 10:55, 13 kwi 2021

Anna_I napisał(a)
Hej Aniu:, melduję się i ja u Ciebie
Pięknie już sobie wszystko zagospodarowałaś, przejrzałam od początku Twój wątek - ile Ty planów się narysowałaś dziewczyno
Roślinki masz śliczne - a szałwia szczególnie mnie oczarowała... i zaczynam się zastanawiać czy nie dodać jej do swoich roślinnych zachcianek.

Aniu fajnie, że wpadłaś, zaglądaj częściej. Cieszę się, że Ci się podoba, tym bardziej że pomysł z szałwiami był mój własny Ja ze swojej strony szałwię bardzo polecam, zlatuje się do niej dużo motyli. Planów się narysowałam, a rzeczywistość później to weryfikuje, bywa. Mimo wszystko spoglądając na stare zdjęcia i tak jestem zadowolona z rezultatów swojej i mego męża pracy
Agatorek 11:03, 13 kwi 2021

ajka napisał(a)

U mnie dziś pogoda na nicnierobienie, cały tydzień ma być beznadziejny.

U nas też. Ale przynajmniej nadrobię zaległości w pracy
ajka 15:41, 13 kwi 2021

Kupowałam w zeszłym roku miodunkę, miała być biała, tadam ...

Muszę znaleźć jej nowe miejsce