Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Agatorek 23:28, 13 maj 2021

Zajrzę na pewno
Kawa 10:02, 14 maj 2021

o jaaaacie jak ci wszystko porosło
no pięnie się robi

kiku śliczna - jak mi kanzan padnie to na jego miejsce kupię kiku chyba

reszta te super, a areału masz że hej!
Roocika 10:10, 14 maj 2021

O a u nas nic nie pada znowu, pochwal się drzewami
ajka 10:36, 14 maj 2021

No to chwalę się swoimi zakupami. Klon strzępiastokory, na którego chorowałam już od dłuższego czasu. Niestety większy egzemplarz ktoś zwinął mi sprzed nosa. Ale ten też jest ładny, rozłożysty, tylko pewnie ze 2 lata młodszy Mam nadzieję, że się przyjmie.

Dąb błotny Green Dwarf na pniu

ajka 10:39, 14 maj 2021

Lilak meyeri Flowerfesta Purple (hip hip hura, udało mi się przekonać męża, który nie cierpi bzów

eVka 10:43, 14 maj 2021

Fajne zakupki, klon strzępiastokory bardzo mi sie podoba, kiedyś miałam kupić ale mi się nigdzie nie trafił.
Dąb błotny Green Dwarf jak podrosnie będzie cudny! Widziałam kiedyś na żywo duże drzewo i zrobił na mnie wrażenie

A co to za piaskownica? Tam basen będziesz miała czy po prostu plaża?
ajka 11:03, 14 maj 2021

effka napisał(a)
Fajne zakupki, klon strzępiastokory bardzo mi sie podoba, kiedyś miałam kupić ale mi się nigdzie nie trafił.
Dąb błotny Green Dwarf jak podrosnie będzie cudny! Widziałam kiedyś na żywo duże drzewo i zrobił na mnie wrażenie

A co to za piaskownica? Tam basen będziesz miała czy po prostu plaża?

Effka kupiłam w Kaczergisie, było jeszcze kilka sztuk, ale krzywe i miały mało gałęzi, nie było już z czego wybrać. Patrzyłam już w zeszłym roku na nie, ale też nie było co wybrać.

Dąb błotny Green Dwarf wygląda najpiękniej na jesień, wtedy najwięcej też kupujących Postanowiłam, że będę szybsza

W piaskownicy stała huśtawka, jak dzieci były mniejsze to się tam bawiły w piasku. Teraz wyrosły. No i w piaskownicy stawiamy co roku basen. Miało stanowić to coś w rodzaju plaży Kiedyś miałam pomysł by posadzić tam palmę, bananowca, albo coś w tym stylu, ale nie mam gdzie ich trzymać przez zimę.
ajka 11:10, 14 maj 2021

A teraz parę starych drzewek

Kiku Shidare, już się obsypała

Ambrowiec

Klon Red Sunset

Klon tatarski

Klon kolumnowy Crimson Sentry

Strasznie dużo mam tych klonów u siebie na działce
Kawa 11:31, 14 maj 2021

oooo ambrowiec już takie liście???
to slender silouette czy normalny?

klona strzępka też mam śliczny jest chociaz u mnie jeszcze się jakoś szałowo nie przebarwił

sporo masz klonów

ale nie dziwię się
ajka 11:42, 14 maj 2021

Kawa napisał(a)
oooo ambrowiec już takie liście???
to slender silouette czy normalny?

klona strzępka też mam śliczny jest chociaz u mnie jeszcze się jakoś szałowo nie przebarwił

sporo masz klonów

ale nie dziwię się

Kawa z tego co wiem ambrowiec mam normalny. Co do klonów to jeszcze mam palmowe i globosum. A strzępiastego masz długo? Jak on się wybarwia w ciągu roku?

Taki palmowy mam przed domem. Muszę go ładnie jakoś uformować, ale nie mam pomysłu za bardzo co wyciąć i jak.

A globosumy wyglądają teraz tak. I teraz nie wiem co z tym fantem zrobić, bo ten klon niby bez liści wybija na dole. To w końcu suchy jest, przemarznięty czy o co chodzi?