Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Joann 08:00, 01 maj 2025

Dobrze, że strat mało w tym roku. Pamiętam w zeszłym roku, jak u Ciebie pomrozilo. Aż żal ściskał.
Kolejny piękny, zadbany ogród. I ta przestrzeń! Chciałabym mieć taki duży ogród. Tyle można pomieścić i jest tyle do podziwiania! Pozdrawiam w majowke:*
Patrycja_KG_Lu 12:18, 01 maj 2025

Może alternatywą dla żurawek byłaby pluskwica? Masz ją u siebie? Dla mnie to nowość. Przeglądałam wczoraj spis roślin jednej ze szkółek co się wybieram do niej i taką ciekawą, nową dla mnie roślinę znalazłam.
ajka 18:20, 01 maj 2025

Joann napisał(a)
Dobrze, że strat mało w tym roku. Pamiętam w zeszłym roku, jak u Ciebie pomrozilo. Aż żal ściskał.
Kolejny piękny, zadbany ogród. I ta przestrzeń! Chciałabym mieć taki duży ogród. Tyle można pomieścić i jest tyle do podziwiania! Pozdrawiam w majowke:*

Joanna to prawda, w zeszłym roku był dramat, ale wtedy szybciej wszystko ruszyło.

Mam dużo miejsca na zachciewajki, to fakt, ale mnie ta przestrzeń czasem denerwuje, bo patrzę na te ogrody, gdzie jest busz i rośliny niemal wchodzą do domu, a ja muszę pół działki przejść by nacieszyć się widokiem drzew i roślin. Głupie to, wiem. Ta nowa rabata przy tarasie dlatego mnie cieszy tak bardzo, że mogę popatrzeć na rośliny nie ruszajac się z tarasu. Nie mogę się doczekać piwoni.
Kasya 18:33, 01 maj 2025

Ja tez czekam na piwonie
Rabatki powinny byc tez blisko
ajka 18:48, 01 maj 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Może alternatywą dla żurawek byłaby pluskwica? Masz ją u siebie? Dla mnie to nowość. Przeglądałam wczoraj spis roślin jednej ze szkółek co się wybieram do niej i taką ciekawą, nową dla mnie roślinę znalazłam.

Mam kilka pluskwic i wcale sobie lepiej nie radzą, nawet gorzej bym powiedziała, przesadziłam je w cieniste miejsce i zobaczę jak będzie w tym roku.
ajka 18:49, 01 maj 2025

Kasya napisał(a)
Ja tez czekam na piwonie
Rabatki powinny byc tez blisko

Dlatego marzy mi się jeszcze rabatka przy tarasie za wypoczynkowym zestawem.
Judith 19:30, 01 maj 2025

ajka napisał(a)

Mam kilka pluskwic i wcale sobie lepiej nie radzą, nawet gorzej bym powiedziała, przesadziłam je w cieniste miejsce i zobaczę jak będzie w tym roku.

A tiarelle? One są zupełnie bezproblemowe.
ajka 20:26, 01 maj 2025

Judith napisał(a)

A tiarelle? One są zupełnie bezproblemowe.

Judith tiarelle chce sobie kupić pod magnolię. Przynajmniej na razie mam taki plan.
Żurawki już poprzesadzałam z przedogródka te co chciałam na ten moment. Tak ja pisałam, może jeszcze pozbędę się tych przy wejściu do domu by posadzić coś zupełnie innego, raczej wysokiego co będzie zdobić wejscie.
olciamanolcia 20:27, 01 maj 2025

ajka napisał(a)

Bo ich nie lubię już.

Ha to tak jak ja.
Na początku mnie urzekły i to bardzo. Miałam jaskraozielone. i nieco ciemniejsze zielone. miałam czarne i kilka innych
Te pierwsze oddałam w dobre ręce, czarne zrobiły się okropne i pomimo ścięcia nie poradziły sobie pod brzozami, a Ginger peach i Lady Marmelade ledwo zipią przy pissardi

Piwonie masz już ogromne-moje też spore i w duuużych pąkach.
olciamanolcia 20:28, 01 maj 2025

ajka napisał(a)

Tu mi się podoba