Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 01:38, 12 paź 2024

anabuko1 07:37, 12 paź 2024

Anusia wszystko jeszcze wczoraj posadziłam.
Dziękuję za wszystko.
Dziś już pochodnie i słonko świeci, może da się popracować w ogrodzie troszkę.
Kordina 10:00, 12 paź 2024

Aniu piękne kadry chciałoby się powiedzieć jak wszystkie urokliwy ogród o każdej porze roku i dnia
Makao 16:22, 12 paź 2024

Sporo kwiatów jeszcze masz w ogrodzie. Super kolorki. Rdest u mnie już dawno zakończył kwitnienie a u Ciebie jeszcze sporo energii ma.
Pięknie
Urszulla 13:09, 13 paź 2024

anpi napisał(a)
Październikowe kadry:

Urzekły mnie te kadry.
Aniu, jaki to krzew na pierwszym planie, pośrodku pierwszego zdjęcia, już przebarwia się na żółto????
Właśnie wczoraj wysadziłam wszystko do ogrodu i wreszcie ciemierniki od Ciebie, czekały na wysadzenie choiny kanadyjskiej. A ciekawa jestem czy te cuchnący u mnie się sprawdzi, marzyłam o nim żeby zachwycał wiosną. Natomiast latem będzie miał cień, wiosną jak przytnę trawę dostanie światło i promienie słoneczne.
sylwia_slomc... 13:48, 14 paź 2024

Ania koloru moc jeszcze w ogrodzie i trawy puszyste, u nas prawie co dzień jak zmokłe kury bo deszcze coś nie odpuszczały
Gosialuk 20:31, 14 paź 2024

Ania czytałam o kolejnej wyprawie. Fajne spotkania masz. Pamiętaj w przyszłym roku o mnie - to spotkamy się w Nałęczowie.
Ostróżkę hiacyntową kupiłam dopiero w tym tygodniu, bo jakoś nie mogłam jej nigdzie dostać. Jak myślisz jest jeszcze sens siać ją teraz?
anpi 00:58, 20 paź 2024

anabuko1 napisał(a)
Anusia wszystko jeszcze wczoraj posadziłam.
Dziękuję za wszystko.
Dziś już pochodnie i słonko świeci, może da się popracować w ogrodzie troszkę.

Sprytna jesteś! Ja po trochu też coś ogarniam. Przymrozek załatwił już dalie. Wykopałam i podsychają w tunelu. Tunel umyłam mopem wodą z mydłem potasowym i potem kercherem. Jeszcze muszę zasilić w nim grządki kompostem i wysieję w nim poplon. Na razie wylałam na nie resztki gnojówek i soczek humusowy od moich dżdżownic kalifornijskich.
Na większości rabat warzywnych mam już wysypany popiół drzewny, i kompost i zasiany poplon. Z cebulą zimową i czosnkiem jeszcze czekam aż będzie chłodniej.
Ale jeszcze czeka też na posadzenie kilka roślin w ozdobnym ogrodzie, nie mówiąc o cebulach. A nakupiłam trochę hiacyntów, czosnków i żonkili.

anpi 01:16, 20 paź 2024

Kordina napisał(a)
Aniu piękne kadry chciałoby się powiedzieć jak wszystkie urokliwy ogród o każdej porze roku i dnia

Dzięki za miłe słowa Ogród łapie jesienne przebarwienia. Na razie najpiękniej wygląda kalina.

Sumak zza płotu i moja wiśnia Royal Burgundy.

Trawy zaczynają się złocić.

Gosialuk 11:26, 20 paź 2024

Ania ślicznie, jesień zawitała. Podziwiam za ogarnianie warzywnika i tunelu. U mnie okna jeszcze czekają na umycie.