Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

hankaandrus_44 16:01, 03 lip 2019

Pzegorzany to wiekowe rośliny, najpierw muszą się zakorzenić, a potem mają korzenie jak ;postronki. W pierwszym i drugim roku od siewu mogą jeszcze nie kwitnąć. O byś nie pomylił z ostami. liście też kłujące, tyle, że mniej.
Dorota123 21:31, 03 lip 2019

Waclaw napisał(a)

Tak, Dorotko.
Te plamy zawdzięczam czasowi. Z kupowanych, pojedynczych roślinek wyrosły spore kępy. W tamtym roku je rozsadzałem i trochę pomieszałem. Ponieważ były już przekwitnięte nie widziałem kolorów i zrobił się misz-masz ale i tak mi się podoba.

W ostatni piątek zacząłem czyścić drugi brzeg z roślin wodnych bo zbyt zarastały już staw. Po szyję w wodzie rwałem rękami łodygi, pomocnik odbierał widłami. Jeszcze zostało trochę więcej jak połowa. Brzeg w tym miejscu wygląda jak pobojowisko ale gdy skończę, zbiorę to co wyrwane, deszcz obmyje błoto i zaświeci słońce dla mojego stawu

To część jeszcze niewyczyszczona:

A gałązki wierzby od Sylwii splotłem jak radziłaś
Chyba bardziej podoba mi się staw z tymi roślinami wodnymi, wygląda tak naturalnie. Może nie czyść go do końca. Zaoszczędzisz sił, a tego wyczyszczonego wystarczy. Takie moje zdanie, ale to Twój kawałek raju, ięc zagospodarujesz go po swojemu. Skoro tyle pracy wkładasz w to miejsce to myślę, że raczej nie chcesz się z nim rozstawać.
Waclaw 22:30, 03 lip 2019

targają mną sprzeczne myśli.
Przyzwyczajony jestem do podejmowania decyzji a w tej sprawie ... sam siebie nie poznaję
Waclaw 22:58, 03 lip 2019

hankaandrus_44 napisał(a)
Pzegorzany to wiekowe rośliny, najpierw muszą się zakorzenić, a potem mają korzenie jak ;postronki. W pierwszym i drugim roku od siewu mogą jeszcze nie kwitnąć. O byś nie pomylił z ostami. liście też kłujące, tyle, że mniej.

Tak, Hanuś. Zbierając nasiona w przydrożnym ogródku pokłułem palce.
Będę ich wypatrywał w łączce. Chociaż czy takie kłujaki trzeba wypatrywać? Same dadzą znać o sobie
Gosialuk 21:14, 04 lip 2019

Przegorzany rosną wysokie. I sieją masowo. Rozetę liści też mają sporą. Niestety nie mam zdjęć siewek, a u mamy zawsze go pełno.
Doranma 23:25, 04 lip 2019

Cudowna woda, cudowna łąka - to prawdziwy raj!!
Waclaw 23:32, 04 lip 2019

Doranma napisał(a)
Cudowna woda, cudowna łąka - to prawdziwy raj!!

Miła jesteś. Chciałbym aby piękniej było
Milka 06:57, 06 lip 2019

Wielki ten staw, pracy przy nim nie zazdroszczę.
Waclaw 09:20, 06 lip 2019

Tak wiele przy nim nie robię - dlatego zarasta i się zamula. Więcej pracy jest z roślinami i trawą wokół. Większe starania podjąłem po odkryciu Ogrodowiska.
kasiek 22:33, 06 lip 2019

Wacławie, Agnieszko - bardzo Wam dziękuje za niezwykle miłe popołudnie i wspaniałe prezenty Jesteście mega pozytywna parą i bardzo odpoczywa się w Waszym towarzystwie. mam nadzieję że jeszcze się nagadamy nie raz
Ciekawe czy włączył Wam się łaziorek i spędziliście wieczór w Kraku na Rynku - jest wtedy niezwykle urokliwy