Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Waclaw 23:35, 02 lip 2019

gogo napisał(a)
Staw piękny, ale i wymagający, takie czyszczenie to ogrom pracy.
Jak się nim zachwycałam, to nawet nie przyszło mi do głowy, że zarasta i trzeba nadmiar usuwać
Wielki szacun

Na szczęście nie robię tego często ale to rzeczywiście katorżnicza praca. Pracownika do stawu nie wpuszczam bo się boję o jego bezpieczeństwo. Sam "nurkuję"
Waclaw 23:35, 02 lip 2019

daszum napisał(a)
Staw piękny i pięknie nad stawem

Wspaniała relacja z Mojej Bajki

Dziękuję Danusiu
Waclaw 23:44, 02 lip 2019

AgataM napisał(a)
Witaj Wacku Staw olśniewa. Pięknie go obsadziłeś. Wypoczynek przy nim pierwsza klasa

Agatko, staw na zdjęciach wygląda lepiej niż w rzeczywistości. Mułu nie widać. Często na powierzchni pływają zanieczyszczenia ( roślinne). Jednak gdy wiaterek zdmuchnie to co na wodzie i pokaże się czysta tafla to staw robi wrażenie.
Muszę jeszcze bardziej słuchać koleżanek z O. które doradzają upiększanie.

Bardzo lubię palić tam ognisko do późnej nocy a później zasypiać słuchając odgłosów rzeczki, ptaków, zwierząt.
Waclaw 23:46, 02 lip 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Żeby były cudne efekty to zawsze wymaga sporego wysiłku, zwłaszcza gdy to zbiornik wodny. Ale warto, oj warto

Zgadzam się z Tobą Sylwinko: bez pracy nie ma kołaczy.
Ty to znasz
AgataM 23:55, 02 lip 2019

Waclaw napisał(a)

Agatko, staw na zdjęciach wygląda lepiej niż w rzeczywistości. Mułu nie widać. Często na powierzchni pływają zanieczyszczenia ( roślinne). Jednak gdy wiaterek zdmuchnie to co na wodzie i pokaże się czysta tafla to staw robi wrażenie.
Muszę jeszcze bardziej słuchać koleżanek z O. które doradzają upiększanie.

Bardzo lubię palić tam ognisko do późnej nocy a później zasypiać słuchając odgłosów rzeczki, ptaków, zwierząt.

Mmmm....Bajka
Waclaw 00:08, 03 lip 2019

AgataM napisał(a)

Mmmm....Bajka

Twój ogród to również bajka.
Dobrze, że każdy na O. taką, swoją bajkę ma
Gosialuk 07:22, 03 lip 2019

Wacku pięknie kwitnie łąka i łany liliowców. Dobrze, że nad stawem wody im nie brakuje.
Relacja z Mojej bajki wspaniała. O takie talenty cię nie podejrzewałam.
A to że jest piękniej wokół, to zasługa nas wszystkich, którym się chce włożyć trochę wysiłku i zadbać, coś stworzyć nie tylko dla siebie, ale i dla innych.
MartaKozak 09:40, 03 lip 2019

Pakazales staw od zupelnie innej stony, nie zdawalam sobie sprawy jaki on duzy.
Laczka pieknie ci kwitnie, wzeszlo ci cos z nasionek odemnie?
U mnie marchew dzika pieknie kwitnie, jezowki tak sobie, a przegorzana nie widzialam Moze on pozniej wzchodzi, albo wypielilam...
Waclaw 15:45, 03 lip 2019

Gosialuk napisał(a)
Wacku pięknie kwitnie łąka i łany liliowców. Dobrze, że nad stawem wody im nie brakuje.
Relacja z Mojej bajki wspaniała. O takie talenty cię nie podejrzewałam.
A to że jest piękniej wokół, to zasługa nas wszystkich, którym się chce włożyć trochę wysiłku i zadbać, coś stworzyć nie tylko dla siebie, ale i dla innych.

Cieszę się z łąki i z każdego kwiatka w niej. Trochę sztuczna jest bo same kwiaty ale mi odpowiada. Kolorowo jest. Strach tylko plewić bo chwściory same się sieją a ja nie chcę dopuścić aby się rozsiewały jak np. lebioda czy rozrastały jak np. łopian. Z kolei gdy plewię to niestety trochę tratuję łąkę. Wciąż szukam złotego środka.

Wiesz, że tak samo podchodzimy do upiększania świata? Ja podobnie o tym myślę. Szkoda tylko, że niektórzy uważają to za fanaberię a nawet kradną czy niszczą. Niby sie do tego przyzwyczaiłem ale ....
Waclaw 15:55, 03 lip 2019

MartaKozak napisał(a)
Pakazales staw od zupelnie innej stony, nie zdawalam sobie sprawy jaki on duzy.
Laczka pieknie ci kwitnie, wzeszlo ci cos z nasionek odemnie?
U mnie marchew dzika pieknie kwitnie, jezowki tak sobie, a przegorzana nie widzialam Moze on pozniej wzchodzi, albo wypielilam...

Marto, nasiona wsiałem: troszkę na rabacie, resztę w łące. Na rabacie nie widzę. Pewnie wyplewiłem. W łące rośnie tyle roślin, że nie rozglądałem się co rośnie. Przegorzanów na razie nie dostrzegłem ale powinny być bo oprócz Twoich jeszcze inne dostałem. Sprawdzę i dam Ci znać.

Staw ma około 9 arów.