Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

AniazUroczyska 23:49, 25 lip 2019

A łączka , mimo upałów i tak się ładnie prezentuje. Wacku, czy to ta ubiegłoroczna, niemiecka, czy w tym roku coś dosadzałeś, lub wysiałeś inną? Ja w tym roku posiałam mnóstwo nasion i niestety nic mi nie urosło A w ubiegłym, zamiast różnorodnych "kwiatów polnych" miałam same żółte złocienie
Waclaw 00:10, 26 lip 2019

AniazUroczyska napisał(a)
A łączka , mimo upałów i tak się ładnie prezentuje. Wacku, czy to ta ubiegłoroczna, niemiecka, czy w tym roku coś dosadzałeś, lub wysiałeś inną? Ja w tym roku posiałam mnóstwo nasion i niestety nic mi nie urosło A w ubiegłym, zamiast różnorodnych "kwiatów polnych" miałam same żółte złocienie

Miło Aniu, że pamiętasz . Kobiety wciąż mnie zaskakują

W 2018 zbierałem nasiona z wysianych niemieckich. Zimą powtórzyłem tam zakupy. Wszystkie nasiona zmieszałem i wysiałem: częściowo na starej łączce , częściowo na dotychczas nieobsianej części. Miałem nadzieję powtórzenia efektów zeszłorocznych. Tym bardziej, że dosypałem dużo innych, również otrzymanych od koleżanek. Niestety przez suszę się nie udało.
"Uśmiechnij się, jutro będzie lepiej" .
AniazUroczyska 00:34, 26 lip 2019

Cha, cha, cha, a czym to Cię te kobiety tak zaskakują, czym ja tak zaskoczyłam?

Mówisz,że przez suszę nic się nie udało, ale...

1) U Ciebie jednak jest łączka i to całkiem sympatyczna

2) Ja , nie mam w tym roku łączki , jednak cały czas to miejsce podlewam, podobnie jak w ubiegłym roku! Gdzie przyczyna?
Anda 00:36, 26 lip 2019

Twoja łączka wcale tak źle nie wygląda. Przy tej pogodzie efekt wg mnie bardzo dobry
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 00:47, 26 lip 2019

Moja to już totalne siano Wacław Twoja piękna nadal
Agania 08:58, 26 lip 2019

Trzeba patrzeć pozytywnie na tę suszę, ładnie wygląda i taki zasuszony
trawnik, a łączka jest super, ja się zabieram za łączkę u siebie od kilku lat, ale bez glebogryzarki szkoda mi cokolweik wysiewać, bo i tak się nie uda...
pozdrawiam
Dorota123 10:00, 26 lip 2019

Straszną macie suszę u mnie w tym roku jest całkiem nie źle nawet trawnik mam zielony.
gogo 00:17, 27 lip 2019

Wacku, podleję cebulowe gnojówką z chwastów, przy okazji dokarmiania bylin.
Twoja łączka, jak na suszę, wygląda nieźle.
Z wysianych przeze mnie ostróżeczek, kosmosów, cynii i maczków wyszły tylko te pierwsze i też już przekwitły.
Waclaw 23:16, 27 lip 2019

AniazUroczyska napisał(a)
Cha, cha, cha, a czym to Cię te kobiety tak zaskakują, czym ja tak zaskoczyłam?

Mówisz,że przez suszę nic się nie udało, ale...

1) U Ciebie jednak jest łączka i to całkiem sympatyczna

2) Ja , nie mam w tym roku łączki , jednak cały czas to miejsce podlewam, podobnie jak w ubiegłym roku! Gdzie przyczyna?

Aniu, zaskakują mnie np tym, że przed rokiem siałem nasiona łączki które zakupiłem w Niemczech. Ja nie pamiętam co miesiąc temu kupowałem a co dopiero kto, co kupował rok temu

Wybacz, że się nie rozpisuję ale wyjechałem na wycieczkę i mimo późnej nocy rezerwuję hotel na jutro. Pomyliłem się w rezerwacji hotelu w Monachium o równy miesiąc ale dokonałem anulacji zamówienia i CHYBA wrócą mi pieniądze na konto. ( mam nadzieję)
Waclaw 23:19, 27 lip 2019

Anda napisał(a)
Twoja łączka wcale tak źle nie wygląda. Przy tej pogodzie efekt wg mnie bardzo dobry

Ewo, dzisiaj się nie bedę rozpisywał, ale wyjechałem na wycieczkę o którą Cię pytałem prawie rok temu. Weichenstephan ma priorytetowe miejsce na liście
Dziękuję za inspirację