Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Waclaw 18:16, 16 wrz 2019

zawitka napisał(a)
Przyszłam od Dorotki?W moim ogródeczku/ żeby Ci napisać że storczyki też posypuje się cynamonem i też pięknie rosną .Powodzenia !!!!!

Halinko,
wszystkie moje storczyki padły. Boje się je kupować. Być może, gdy minie trochę czasu znowu kupię. Wtedy posypie je cynamonem. Może wtedy przeżyją?
Waclaw 18:19, 16 wrz 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Moje chłopaki też w tym sezonie kajakowali po Dunajcuale płytko było teraz chcą na Wiśle, ale tego to się obawiam
trochę.

Wisła to nie Dunajec. Jednak jeśli chłopcy potrafią pływać - nic sie nie stanie. Jeśli jeszcze towarzystwo będą mieli ... upilnują się. Na wszelki wypadek kapoki na grzbiet. Chociaż tak sobie myślę: czy ja w ich wieku założyłbym kapok? Jeszcze jeśli dziewczyny były.
Waclaw 18:36, 16 wrz 2019

W sobotę było ładne słonko i zrobiłem nieco zdjęć w Przedogródku pod Dębem.

Najlepiej w balii rozwija się bunnera. A może w przyszłym roku jeśli rośliny przetrwają brunnerę rozsadzić aby większą kępę utworzyła, kępę trawy zostawić, funkie zabrać a dosadzić te czerwone liście ze zdjęcia powyżej?

Rojniki w pieńku maja się dobrze

Podobnie mini rośliny w krzesłach
Waclaw 18:41, 16 wrz 2019

Dzięki Dorotce wiem, że mam eszewerie

Szukam jeszcze stolika do tych krzeseł. Kto szuka ten znajdzie
Na klombie, przez cebulowe, żurawki i rozplenice mikre są. Będę je musiał stamtąd zabrać.
Waclaw 18:51, 16 wrz 2019

Mój Przedogródek ma wielkiego fana ( w tle): sąsiadka często mówi: ciebie Wacku, tak jak mnie w przeszłości opanował "bzik kwiatowy". Lubie się przekomarzać na temat kwiatów.

Te astry tak świecą kolorami!

aksamitki też się wdzięczą wśród zieleni
sylwia_slomc... 19:05, 16 wrz 2019

Waclaw napisał(a)

Wisła to nie Dunajec. Jednak jeśli chłopcy potrafią pływać - nic sie nie stanie. Jeśli jeszcze towarzystwo będą mieli ... upilnują się. Na wszelki wypadek kapoki na grzbiet. Chociaż tak sobie myślę: czy ja w ich wieku założyłbym kapok? Jeszcze jeśli dziewczyny były.

Dziewczyn chyba nie będzie, pływać umieją, ale mistrzami nie są przez to się martwięMoże uda się jeszcze wybić z głowy
sylwia_slomc... 19:09, 16 wrz 2019

Waclaw napisał(a)
Dzięki Dorotce wiem, że mam eszewerie

Szukam jeszcze stolika do tych krzeseł. Kto szuka ten znajdzie
Na klombie, przez cebulowe, żurawki i rozplenice mikre są. Będę je musiał stamtąd zabrać.

Krzesła na zime do domciu zabrać koniecznie bo cudne i szkoda by było, stolik znajdziesz na pewno. Myslę, że trawom iżurawkom to nie cebulowe dały do wiwatu tylko tegoroczna susza, moje też mniejsze niż rok temu. Ile te rozplenice masz?Bo moje właściwe rozmiary osiągneły dopiero w trzecim lub czwartym sezonie
Waclaw 19:37, 16 wrz 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Krzesła na zime do domciu zabrać koniecznie bo cudne i szkoda by było, stolik znajdziesz na pewno. Myslę, że trawom iżurawkom to nie cebulowe dały do wiwatu tylko tegoroczna susza, moje też mniejsze niż rok temu. Ile te rozplenice masz?Bo moje właściwe rozmiary osiągneły dopiero w trzecim lub czwartym sezonie

Krzesła do domu zabiorę jednak nie wiem co z donicami w tych krzesłach zrobię. Piwnicę mam zbyt ciepłą i ciemną na przechowywanie roślin.
Pocieszyłaś mnie w sprawie rozplenic i żurawek. Czyli nie zabierać ich stamtąd? Posadziłem w ostatniej jesieni.
Dorota123 21:49, 16 wrz 2019

Waclaw napisał(a)
W sobotę było ładne słonko i zrobiłem nieco zdjęć w Przedogródku pod Dębem.

Rojniki w pieńku maja się dobrze

Podobnie mini rośliny w krzesłach
Te Twoje krzesła są obłędne, a pieniek uroczy.
Waclaw 15:15, 17 wrz 2019

Jakże się cieszę, że i ja mogę czymś zaimponować