Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Waclaw 19:24, 04 sie 2018

Dorota123 napisał(a)
Ja tylko podesłałam link jako wspaniałą inspirację. Zawsze twierdzę, że życie to kwestia wyborów. Zawsze wybieraj to co dla Ciebie najlepsze, to co podsyłam nie traktuj jak jakieś naciski.
Na pewno ognisko takiej scenerii było miłym przeżyciem dla wszystkich.
Pozdrawiam.

Doroto,
podesłanie linku odebrałem baaardzo życzliwie. Nie odebrałem absolutnie jako nacisku z Twojej strony. Wciąż zastanawiam się co zrobić z tą działką bo wymaga ode mnie sporo czasu a ja nie mogę jej poświęcić tyle ile ona potrzebuje. Sprzedać szkoda, kiedy jest zaniedbana denerwuję się, że przeze mnie brzydko wygląda. Na razie stać mnie aby płacić za plewienie i koszenie. Ale później?
Opisałem moje perypetie z nią.
Tyle radości mi daje! Choćby dzisiaj
Zawsze z przyjemnością czytam zarówno Twój wątek jak i Twoje wpisy u mnie.
Pozdrawiam serdecznie
MartaKozak 19:44, 06 sie 2018

Macham
Waclaw 20:10, 06 sie 2018

MartaKozak napisał(a)
Macham

I ja pozdrawiam serdecznie
Fajna masz łączkę
anabuko1 07:44, 07 sie 2018

Waclaw napisał(a)

Aniu, ja czynię podobnie - buszuję po wątkach i znajduję wciąż nowe piękne ogrody. To takie miłe zajecie: zwiedzanie zachwycających miejsc małym kosztem. Kiedy już po codziennych zajęciach, kiedy kieliszek chłodnego wina stoi obok, miło cichutko wędrować w zachwyt wciąż wpadając.

nomm,,całkiem przyjemne.
Ale te rodzą się nowe chciejstwa
gogo 19:05, 07 sie 2018

Witaj Wacławie, z przyjemnością obejrzałam i przeczytałam cały wątek.
Jestem pod ogromnym wrażeniem dokonywanych przez Ciebie prac i świetnych efektów końcowych. Twoja łączka i liliowce nad stawem zachwycają. Ja mam mały ogród, to co u mnie się nie zmieści oglądam na O.
Czytam, że pracujesz zawodowo, podróżujesz i zajmujesz się trzema miejscami i dajesz radę. Twoja doba musi mieć więcej, niż 24 godziny
Ja mam dużo czasu /emerytura/, gdybyś go potrzebował, to się podzielę
Ja jestem ewidentnie stacjonarna, dzięki zdjęciom z wycieczek forumowiczów, też zwiedzam Ślę pozdrowienia prawie sąsiadka
Waclaw 21:26, 07 sie 2018

anabuko1 napisał(a)

nomm,,całkiem przyjemne.
Ale te rodzą się nowe chciejstwa

lubię przyjemności
Waclaw 21:40, 07 sie 2018

gogo napisał(a)
Witaj Wacławie, z przyjemnością obejrzałam i przeczytałam cały wątek.
Jestem pod ogromnym wrażeniem dokonywanych przez Ciebie prac i świetnych efektów końcowych. Twoja łączka i liliowce nad stawem zachwycają. Ja mam mały ogród, to co u mnie się nie zmieści oglądam na O.
Czytam, że pracujesz zawodowo, podróżujesz i zajmujesz się trzema miejscami i dajesz radę. Twoja doba musi mieć więcej, niż 24 godziny
Ja mam dużo czasu /emerytura/, gdybyś go potrzebował, to się podzielę
Ja jestem ewidentnie stacjonarna, dzięki zdjęciom z wycieczek forumowiczów, też zwiedzam Ślę pozdrowienia prawie sąsiadka

Grażyno,
dziękuję za uznanie. Ja dopiero w tym roku, pod wpływem Ogrodowiska zacząłem bardziej dbać o Przedogródek. Dwa pozostałe miejsca też zyskały. Jednak daleko mi do Twoich osiągnięć. Pocieszam się, że ja dopiero tworzę rabatę a Ty już jakiś czas dbasz. Za kilka lat i moje roślinki się rozwiną. Zapewne część wypadnie. Część zmieni miejsce a część przybędzie.
Łączka się rzeczywiście udała. Wiosną będę ją wydłużał. Liliowce mam już wiele lat ale dotychczas mocno je zaniedbywałem. Teraz czekam na deszcz i zacznę je rozsadzać. Za radą Doroty posieję tam jeszcze rudbekie. One ożywią tę część stawu.
Co do podróżowania to raz na jakiś czas odwiedzam Twoje strony. Byłem również w tym roku. Część zdjęć zamieściłem na tym wątku. Ty masz te miejsca w zasięgu ręki.

Pozdrawiam "prawie sąsiadko".
Jeśli pozwolisz - będę odwiedzał Twój wątek
sierotka 21:45, 07 sie 2018

Witaj Wacławie na której stronie jest Twoja łączka?moja w pudełku nie wysialam zagapilam się ha ha
Waclaw 22:37, 07 sie 2018

Witaj Bogusiu.
Zdjęcia łączki są na 87 i 88 stronie. Niestety nie tak dobrej jakości jak Twoje.
Pozdrawiam
Waclaw 23:09, 07 sie 2018

Dzisiaj było koszenie i plewienie trawnika.
Później podlewanie. Oj słony rachunek za wodę w tym roku będzie