Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Roocika 12:36, 20 lis 2020

Muszę zmierzyć, bo nie pamiętam... Na stronie 13 jest taka ogólna mapka To pomysł dziewczyn, ja na to nie wpadłam jedyny problem jaki byłby przed bramą to taki, że nasyp jest w całości z gruzu, więc tam raczej na wysokości brzóz na skarpie drzewo by nie roslo... Tam gdzie nie ma jeszcze polbruk przy bramie jest nawiedzone do zrobienia wjazdu.
Anda 12:39, 20 lis 2020

Wiesz, nie musi to być aż do samej bramy. Przy bramie możesz posadzić coś innego, takie wprowadzenie, może perovskie dobrze znoszące suszę.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Roocika 15:18, 20 lis 2020

Po stronie pieciorników od ścieżki przy domu wzdłuż polbruku do końca obecnej kostki jest 27 m (to ta czerwona kreska na mapie).
Jutro jeszcze zmierzę od ostatniego tulipanowca.
Edit. To się mniej więcej zgadza z mapą, czyli od ostatniego tulipanowca do końca polbruku powinno być ok 14 m
Anda 18:30, 20 lis 2020

To może jedno drzewo co 5 metrów?

Na takiej przestrzeni to można się wyszaleć Lipę już jakąś posadziłaś?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Roocika 18:38, 20 lis 2020

nie, lipy jeszcze nie mam Ale ma platana klonolistnego, to się liczy jako duże drzewo ? Żartuję
Działka niby duża ale przez te skarpy mało ustawa
Edit. To by wychodziło, że muszę w sumie 3 dokupić... Już mnie kieszeń boli
Anda 19:59, 20 lis 2020

Lepiej nie przeliczać tego ile ogród kosztuje, to niezdrowe Zdrowe jest za to zajmowanie się nim

Platany też są śliczne.

Roocika 20:19, 20 lis 2020

Anda napisał(a)
Lepiej nie przeliczać tego ile ogród kosztuje, to niezdrowe Zdrowe jest za to zajmowanie się nim

Platany też są śliczne.

Masz rację, nie będę przeliczać
Dziś byłam w mieście i tam platany jeszcze sporo liści mają, u mnie już pojedyńcze sztuki zostały na drzewie
Teraz to się już wiosny nie mogę doczekać, żeby zacząć działać
Muszę dorobić przechowalnia , żeby gdzieś wsadzić, to co nie będzie na frontowej
Żeby tylko Mały człowiek łaskawszy był i matce dał podziałać
HannaR 20:56, 20 lis 2020

Kilka dni temu wymyśliłam takie coś, ale nie przejmuj się tym za bardzo .
Roocika 21:23, 20 lis 2020

HannaR napisał(a)
Kilka dni temu wymyśliłam takie coś, ale nie przejmuj się tym za bardzo .

Haniu...a o jakich drzewkach myślałaś
Wiesz, tamta strona nie ma planu
HannaR 22:00, 20 lis 2020

Sama nie wiem o jakich drzewach myślałam. Po prostu miałam wizję, że dałabym tam drzewa. Może graby.