Jak trafił do Was tulipanowiec Gursztyn? Bardzo ładne drzewko, czytałam kiedyś o historii Edwarda Gursztyna.
Kawał pracy za Tobą pięknie, gdy zielska mniej. Moja rabata z miskantami jest obecnie w stanie "znajdź ukryte miskanty", tak zaniedbana nie była nigdy. Lista prac rośnie błyskawicznie wraz z zielskiem, ale będzie lepiej.
Tak Kasiu, rosły przed ambrowcem. Tam jest coś nie tak z glebą, chyba trzyma mocno wilgoć i jest mało tlenu i rośliny się duszą, niby wody dużo a wyglądają jakby usychały. Ziemia tam śmierdzi jak muł w jeziorze.
To, co tam robiliśmy w ubiegłym roku niewiele pomogło, właściwie nie ma śladu po naszych zabiegach z ziemią. Palibiny nie wypuściły nowych korzeni.
Spróbujemy znowu plus ten dren i mam nadzieję, że będzie lepiej.
Palibiny idą na kwarantannę. Jeszcze dziś wykopiemy czarny bez, bo ta sama sytuacja. Znajdę im inne miejsca w ogrodzie.
Asia ten Twój przechowalnik to wygląda jak rabata czytam, że wysadzanie roślinek masz, to musisz mieć faktycznie bardzo zbitą tą glinę, jak nie pomogło to rozluźnienie, które już robiliście, albo jeszcze za mało było tego piasku i innych dobroci... oj czasami to się trzeba narobić, żeby wszystko rosło tak jak trzeba, ale później jak to cieszy, gdy zaczyna wszystko bujać
też mam taką zbitą glinę -tony piasku dawałam ,kory -to nawet nie mówię -co roku dosypywane na grubo ....miejscami już jest super ,ale jeszcze w niektórych miejscach dramat ....
dziś przesadzałam grujecznika ( sadzony jesienią ,nawet zbytnio korzonków nie puścił )
wyciągnęłam go bez problemu ,a pod nim woda stała .....
mus posadzić więcej roślin co w błotku się lubią taplać
metodą prób i błędów musimy sadzić rośliny ,które chcą u nas rosnąć