Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Agatorek 01:02, 19 maj 2021

Bardzo ładne te jabłonki . Pomyślę jeszcze o jakiejś białej, ale to na „tyły”, więc w późniejszym czasie.
Chyba że gdzieś przypadkiem znajdę.

Fajne łupy. Chwasty usuniesz, ale za to masz już ładne, rozrośnięte roślinki.
Ja zawsze biorę wszystko z „nadwyżek” od mojej mamy .

Ładny ten bodziszek, kupowałaś w tym roku?

Dobrze, że przesadziliście teraz ambrowca. Mógłby jeszcze przestać udawać martwego.
Tak jak miskant. U mnie nawet nie sprawdzam traw, ale powinny żyć.

Nie znam się na przycinaniu gałęzi. Zapytaj Sylwię albo Judith .

kasia1 06:36, 19 maj 2021

Ciekawe zdobycze, u mnie też miskanty się obudziły Teraz mokro i w miarę ciepło, to będą rosły jak na drożdżach.
Martka 06:48, 19 maj 2021

Ambrowiec wystawiony na próbę, koniec udawania, musi teraz pokazać, że nie jest z nim tak źle! Moje mają tak małe listki i tak się ślimaczą, że zastanawiam się, czy uda im się do zimy coś ciekawego zaprezentować?
Zdobycze bardzo ciekawy klimacik zapowiadają
Anda 07:39, 19 maj 2021

Asiu, na fotkach nie widać, który przewodnik jest silniejszy. Uciąć trzeba ten słabszy. Jesli są w miarę równe, to zostaw ten, który jest ładniejszy, który ładniej „robi” drzewo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
greg66 08:02, 19 maj 2021

Jabłonie mają śliczne kwiaty. Sporo ci roślin przybyło dzięki sąsiadom Asiu u mnie miskanty też ruszyły chociaż mogłoby być trochę cieplej. W kominku trzeba przepalać
Roocika 12:14, 19 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Bardzo ładne te jabłonki . Pomyślę jeszcze o jakiejś białej, ale to na „tyły”, więc w późniejszym czasie.
Chyba że gdzieś przypadkiem znajdę.

Fajne łupy. Chwasty usuniesz, ale za to masz już ładne, rozrośnięte roślinki.
Ja zawsze biorę wszystko z „nadwyżek” od mojej mamy .

Ładny ten bodziszek, kupowałaś w tym roku?

Dobrze, że przesadziliście teraz ambrowca. Mógłby jeszcze przestać udawać martwego.
Tak jak miskant. U mnie nawet nie sprawdzam traw, ale powinny żyć.

Nie znam się na przycinaniu gałęzi. Zapytaj Sylwię albo Judith .

Powiem Ci, że dZis są jeszcze piękniejsze, mają kwiaty jak bita śmietana i pełno bzyków przy nich.
Roślinki dorodne, uprawiała je starsza pani po 90 tce, zawsze przechodziłam i łypalam okiem co tam rośnie, u niej wszystko rosło razem, taki wiejski misz masz, wplecione w to również warzywa
Było jeszcze więcej ale nie damy rady wykopać i przenieść, chociaż coś się po niej uchowa.

Też się cieszę, że jednak go przesadziliśmy, będzie co ma być

Bodziszki są ze mna od 2018 r., Nie sprawiają problemów, ładnie się rozrosły. Ta wiosna jest dla nich łaskawa, bo jest mokro, a one chyba tak bardziej lubią , chociaż susze też dzielnie znosiły.
Roocika 12:14, 19 maj 2021

kasia1 napisał(a)
Ciekawe zdobycze, u mnie też miskanty się obudziły Teraz mokro i w miarę ciepło, to będą rosły jak na drożdżach.

Niech rosną. , bo długo ich nie widać
Roocika 12:17, 19 maj 2021

Martka napisał(a)
Ambrowiec wystawiony na próbę, koniec udawania, musi teraz pokazać, że nie jest z nim tak źle! Moje mają tak małe listki i tak się ślimaczą, że zastanawiam się, czy uda im się do zimy coś ciekawego zaprezentować?
Zdobycze bardzo ciekawy klimacik zapowiadają

Pewnie, że im się uda, jak rozwiną liście to będą się te liście długo trzymać. U Ewy z raju to nawet nie zrzuciły liści na zimę

Zdobycze w sumie chyba tam zostaną, tylko muszę tam ogarnąć ziemię i chwasty Obok planujemy suche oczko
Muszę tylko poszukać co mi o nim Ela z Ptasiego Raju pisała
Roocika 12:25, 19 maj 2021

Anda napisał(a)
Asiu, na fotkach nie widać, który przewodnik jest silniejszy. Uciąć trzeba ten słabszy. Jesli są w miarę równe, to zostaw ten, który jest ładniejszy, który ładniej „robi” drzewo

Gapy jesteśmy, że nie zauważyliśmy wcześniej. Taki już musiał być kupiony.

On ma rozwidlenie:

Niebieskie to przewodnik, grubszy, leci do góry, na końcu ma odnogi i liście, robi za przewodnik z czupryną.
Fioletowe to cieńsza gałąź, rośnie do słonka i jest ładnie rozwidlona, robi koronę, widoczną z przodu.
Zielone to oplatająca gałązka, do usunięcia.

Jak usuniemy przewodnik to zostanie ta boczna trochę cieńsza, bardziej gęsta gałąź, drzewo będzie niższe.
Jak usuniemy tą cieńszą, fioletową to będzie przewodnik z czupryną, czy wtedy przewodnik wypuści nowe gałązki, bo teraz w środku jest łysy?
Teraz niebieska i fioletowa się ocierają jak tutaj widać.
edi75 14:24, 19 maj 2021

Asia na cięciu się za bardzo nie znam..ale usunęłaby bym tą fioletową,przewodnik powinien wypuścić nowe gałązki

Miskanty u mnie też się dopiero budzą