Dziewczyno daj mi większy poziom wód gruntowych i trochę gliny, ja dam Ci piasek i niski poziom wód gruntowych , pomieszamy będzie dobrze
U mnie pada od zimy to akurat jest super, ale tydzień bez deszczu i już sucho będzie.
Dziękuję, to te podarowane roślinki, na razie muszą tu rosnąć, bo nie mam gdzie indziej miejsca
Takie miejsce tu jest, tam gdzie rósł ambrowiec i przed nim. Ziemia ma siny kolor i okropnie śmierdzi, jak się kopie dołek to aż na wymioty zbiera
Dzięki naszej Ewie Andzie już dotarło do mnie, że w tej ziemi jest za mało tlenu. Nie mogę dawać kory do ziemi, bo gnije, tylko na wierzch.
Chyba dam żwir, obornik, kompost, może to coś pomoże, no i dren, żeby woda nie stała
Czarny bez zapuścił dosyć korzonki ale wygląda okropnie, listki małe, nierozwinięte. Jutro cyknę fotkę tych wysadzonych roślin.
Zamiast niego posadzę derenia elegsntissima myślę, że będzie bardziej pancerny i rozjasni mi ten kąt
Tu też tak woda stoi, z dołka nie znika, a zimą równo z gruntem.
Mam nadzieję, że więcej takich miejsc nie będzie A tutaj trzeba sadzić jak piszesz takie do błotka
Róże to prawdopodobnie lovely fairy, bo miały być fairy (pomyłka), które mam posadzone przed hortkami, będą tu na razie siedzieć dopóki nie przygotuję dla nich gdzieś miejsca, pewnie na dużej skarpie ale kiedy to będzie?
KrzewusKinpojda na frontową, mam nadzieję, że jeszcze w tym roku.
No właśnie, nie ma po równo Ale powiem Ci, że zimą jest tu mega mokro i dlatego rośliny gniją. Trawom pomógł chyba drenaż w dołku
Lidka, w ubiegłym roku było mało deszczu to było względnie, nawet bym powiedziała, że wyżej to chwilami sucho. Rzeczka nie płynęła w ogóle.
Ale wciąż się zastanawiam jak ten ambrowiec przeżył bez korzeni w tym błocie?
U nas sity rosną więc mokro jest z pewnością
Asia a może cypryśnika błotnego w to miejsce posadzisz? Ma korzenie powietrzne. Może być też wierzba, są różne odmiany, nawet takie krzaczaste i kolorowe np. wierzba flame. Można zastosować zamiast derenia.