Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Roocika 20:37, 15 cze 2021

Czy to floks?
edi75 20:50, 15 cze 2021

Łał ile roślinek i to w gratisie to cieszy
Agatorek 21:17, 15 cze 2021

Wow, ale roślinek, super.

Asiu, podlewaj ambrowca. Codziennie wiadro wody. Co najmniej. Może da się go uratować.
Martka 21:35, 15 cze 2021

Bardzo miłe są takie darowane kawałeczki innych ogrodów. Rdest dorodny. Pięknie się prezentuje na rabatach. Asiu, mój cis (na wiosnę przygarnęłam, nie dało się wykopać dużej bryły korzeniowej) odezwał się po prawie trzech miesiącach stania w miejscu. Nie traćmy nadziei
Magleska 22:19, 15 cze 2021

fajne takie darowane roślinki sporo dostałaś .....a teraz trzeba je posadzić
galgAsia 11:46, 16 cze 2021

Roślinki darowane piękne. Ambrowca jeszcze nie skreślaj. Jak jest jeszcze w donicy, to wstaw do wiadra z wodą, niech się porządnie napije. I ustaw w cieniu. A jak już jest w ziemi, to podlewaj po 20-30l wody jednorazowo 2 x w tyg., nie częściej i nie mniej. Może da radę
Roocika 12:33, 16 cze 2021

edi75 napisał(a)
Łał ile roślinek i to w gratisie to cieszy

Śmiejemy się, że poszła fama, że przygarnia my niechciane rośliny
Trzeba sobie tylko wykopać.
Znajomy likwidował rabatkę

Agatorek napisał(a)
Wow, ale roślinek, super.

Asiu, podlewaj ambrowca. Codziennie wiadro wody. Co najmniej. Może da się go uratować.

Ten rdest sprawił mi mnóstwo radości i białe irysy

To drzewo przyprawi mnie normalnie o siwe włosy Mogłoby się zdecydować

Martka napisał(a)
Bardzo miłe są takie darowane kawałeczki innych ogrodów. Rdest dorodny. Pięknie się prezentuje na rabatach. Asiu, mój cis (na wiosnę przygarnęłam, nie dało się wykopać dużej bryły korzeniowej) odezwał się po prawie trzech miesiącach stania w miejscu. Nie traćmy nadziei

Postaram się nie tracić Dzięki za wsparcie Marta

Magleska napisał(a)
fajne takie darowane roślinki sporo dostałaś .....a teraz trzeba je posadzić

Irysy, liliowce i trzmielina posadzone na rabacie darowanych roślin
Reszta w doniczki chyba i będzie czekać w kolejce

galgAsia napisał(a)
Roślinki darowane piękne. Ambrowca jeszcze nie skreślaj. Jak jest jeszcze w donicy, to wstaw do wiadra z wodą, niech się porządnie napije. I ustaw w cieniu. A jak już jest w ziemi, to podlewaj po 20-30l wody jednorazowo 2 x w tyg., nie częściej i nie mniej. Może da radę

Dziękuję Asiu, jeszcze nie skreślam ale czy musi być taka sauna?

Dziewczyny u nas to jest tak: ziemia mokra, gnój dosłownie i bardzo gorąco.
Tak sobie myślę, że to jakby wstawić roślinę do wody i zagotować. To chyba dlatego tak trudno z drzewami? Mam rację, czy się mylę?
Jabłonki i czeremcha będą czekać na sadzenie do drugiej połowy sierpnia.
Normalnie boje się teraz sadzić drzewa i krzewy, byliny chyba dadzą radę w takich warunkach.
Anda 12:41, 16 cze 2021

A czym tego ambrowca wyściółkowalas? Pokaż fotki.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Roocika 12:45, 16 cze 2021

Anda napisał(a)
A czym tego ambrowca wyściółkowalas? Pokaż fotki.

Ewa, ma w stopach korę (przekomostowaną, taką sprzed sezonu). Zrobię później fotkę jak się Młody obudzi, bo teraz mam przyssawkę
Anda 12:58, 16 cze 2021

Roocika napisał(a)

Ewa, ma w stopach korę (przekomostowaną, taką sprzed sezonu). Zrobię później fotkę jak się Młody obudzi, bo teraz mam przyssawkę

Tez miałam kiedyś taką przyssawkę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies