U mnie runianki też tak żółkły i z roku na rok było coraz gorzej. Zaczęły zanikać... i teraz już prawie nie mam
Myślałam, że im za sucho.... ale u Ciebie sucho przecież nie jest
Marta, mają różną glebę, te bardziej żółte rosną w takiej bardziej zbitej, sinej glinie (wzbogaconej, ale już pewnie śladu nie ma) i mają więcej słonka.
Z tymi różami, dzięki za info, w ogóle o tym nie pomyślałam
Tak mi przyszło do głowy po twoim wpisie, że przecież nadmiar wody powoduje, że rośliny schną... Już się nie raz przekonałam. Może to jest trop. Spulchnię tam ziemię i zasilę kompostem, moze im tlenu brakuje i nie pobierają składników pokarmowych w zbyt zbitej ziemi.
Dzięki Juzia
Ale trafiłam a właśnie oglądałam swoje posadzone w zeszłym roku dopiero..bo śniegiem biedne takie zawalone były. Na razie nie wyglądają oszałamiająco ani specjalnie się nie rozpanoszyły, a na to liczyłam, no ale dajmy im szansę
Ja mam ze 3 sztuki runianki i w porównaniu do twojej to pojedyncze chabazie mi rosną. Wprawdzie są zielone, ale nie przyrasta u mnie prawie wcale. Spróbuj swoje zasilić jakimś nawozem z mikroelementami. I tak ładnie się rozrosły. Ważne, że nie mają grzyba, pleśni, bo to gorzej opanować.