Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Gruszka_na_w... 22:11, 07 cze 2022

Otoczenie Twojego domu jest tak uroczo naturalne, że ma się wrażenie, iż to sama natura umieściła tam roślinność. Wcale się nie dziwię, że twój synek przejawia takie zainteresowania ogrodową fauną. Ma cudowne miejsce na spędzenie dzieciństwa. Natura na wyciągnięcie ręki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 22:23, 07 cze 2022

Roocika napisał(a)

Asiu, mogłaby nie kwitnąć i podsychać chyba od dołu, ona chyba potrzebuje trochę słońca

Asia, a jak z krzewów to może jakaś śnieguliczka (są takie z różowymi kulkami), one znoszą cień.

Do suchego cienia jeszcze zadrzewnie, ale one kwitną na żółto latem.

Aj, ten temat już wałkowany był u mnie tylko dalej nie znalazłam nic co by mnie przekonało
Basieksp 22:33, 07 cze 2022

Fajny ten Twój synek no i fajnie, że może w taki fajny sposób poznawać różne żyjątka
Agatorek 23:10, 07 cze 2022

Asiu, trzymam kciuki za piesię, niech szybko zdrowieje . Pisałaś, że musicie ją farmakologicznie uspokajać, kupujecie coś u weterynarza, czy w sklepie zoologicznym?
Brutusowi zrobiły się kołtuny na tylnej części , najbardziej z tej mojej bandy nie lubi czesania. Kręci się w kółko i ucieka, jak widzi grzebień . Jedyne opcje są dwie: uspokoić go tabletkami lub poczekać na burzę (boi się grzmotów ).

Firletkę mogłabym Ci wykopać, trochę mam jeszcze (na nieskoszonej części, rośnie w trawie).
Magara 23:47, 07 cze 2022

Asia, dzięki Nie wpadłabym na to, że to tawuła Urokliwa jest i chyba szybko rośnie? Coś mi się kojarzy, że Hania mi ją polecała - trzeba wrócić do rozważań
greg66 08:53, 08 cze 2022

Asiu ogrod pięknieje i rozrasta się i o to chodzi nam daje zadowolenie i raduje oczy i duszę. Pozdrawiam
Roocika 09:10, 08 cze 2022

antracyt napisał(a)

Super chłopak

Magleska napisał(a)
Fajny ten Twój mały facecik

Oj lubię Go

Martka napisał(a)
Asiu, zuch - trzylatek? Wyglada na dobre cztery
Skoro tak się sprawy mają z kolorystyką czosnków, to możemy uznać, że to Purple Rain Teraz jest ich czas

Tak, pod koniec lutego kończył 3 lata. Rośnie nam mocno w górę, będzie wysoki może, po tatusiu

Będę w takim razie wiedziała jakich szukać w razie jak bym chciała dosadzić , te na frontowej już przekwitły.
Roocika 09:12, 08 cze 2022

Gosialuk napisał(a)
Asia od małego uczysz obcowania z naturą. Może faktycznie jakiegoś przyrodnika wychowasz. Czosnki fajne i nie ma znaczenia jaka to odmiana.

Jest (na razie) zafascynowany wszystkim

Odmiana to tylko z uwagi na chęć dokupienia identycznych, kupiłam ubiegłej jesieni puprpule sensation z myślą, że będą jak te właśnie i się trochę zdziwiłam Ale może dobrze wyszło, te na frontowej kwitną pierwsze, jakaś zmienność jest
Roocika 09:17, 08 cze 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Otoczenie Twojego domu jest tak uroczo naturalne, że ma się wrażenie, iż to sama natura umieściła tam roślinność. Wcale się nie dziwię, że twój synek przejawia takie zainteresowania ogrodową fauną. Ma cudowne miejsce na spędzenie dzieciństwa. Natura na wyciągnięcie ręki.

Haniu wciąż dużo niezabudowanych działek jest wokoło, wiem, że większość sprzedana więc cieszę się tą dzikością jeszcze.
Cieszę się również, że synek wykazuje zainteresowanie póki co

Margerytka40 napisał(a)

Aj, ten temat już wałkowany był u mnie tylko dalej nie znalazłam nic co by mnie przekonało

Asia, to posadź jak Ci się podoba, przecież te tawuły to tanie są, najwyżej komuś oddasz.
Możesz zapytać Judith, ona chyba je ma w swoim ogrodzie i tam są w większym cieniu.
U mnie rośnie w sumie w miejscu dosyć wilgotnym i słonecznym.

Basieksp napisał(a)
Fajny ten Twój synek no i fajnie, że może w taki fajny sposób poznawać różne żyjątka

Basiu, cieszę się, że na razie jest zainteresowany. Lesze to niż te bajki w telewizji, mam po zimie bajkowstręt
Roocika 09:21, 08 cze 2022

Agatorek napisał(a)
Asiu, trzymam kciuki za piesię, niech szybko zdrowieje . Pisałaś, że musicie ją farmakologicznie uspokajać, kupujecie coś u weterynarza, czy w sklepie zoologicznym?
Brutusowi zrobiły się kołtuny na tylnej części , najbardziej z tej mojej bandy nie lubi czesania. Kręci się w kółko i ucieka, jak widzi grzebień . Jedyne opcje są dwie: uspokoić go tabletkami lub poczekać na burzę (boi się grzmotów ).

Firletkę mogłabym Ci wykopać, trochę mam jeszcze (na nieskoszonej części, rośnie w trawie).

Agnieszka, właśnie wczoraj mąż ją czesał, bo w końcu podszerstek zaczął wychodzić i ma jakieś zapalenie skóry, cholera może po tych narkozach? No mam nadzieję, że dojdzie do siebie. Strach z nią teraz iść do weta, bo będzie znowu szaleć.

Normalnie jej nie dajemy nic, teraz dostała od weterynarza taki lek przeciwbólowy i uspokajający w jednym (na receptę).

Ale poczytaj jest coś takiego jak calmvet, można kupić w necie dla zwierząt na uspokojenie.

Firletkę myślę dosadzić kiedyś na tej wilgotnej łące co ją planuję, zastanawiam się tylko jaka ona duża urośnie, w necie podają do 70 cm, a póki co to maleństwo.