Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Roocika 11:41, 15 mar 2025

ajka napisał(a)
Ja też nie lubię ogrodu po zimie. Ale ile satysfakcji jak się zaczyna ogarniać ten bajzel Najgorzej z tymi liśćmi, ja w większości zostawiam, zbieram tylko z trawnika (albo jadę kosiarką) i zbieram te największe, albo takie które tworzą już górki bo mnie denerwują

Ja po zimie nie lubię ulizanych bylin. Muszę czekać aż przeschną, że by to ogarnąć, na razie za mokro jest.
Roocika 11:42, 15 mar 2025

basia3012 napisał(a)
Asiu, frontowa pięknie się prezentuje ale szkoda krokusów. Blisko lasu jesteś to i krety i nornice masz. Za to ciemierniki już się pokazały. Wszystko tak się zagęściło, jeden busz.
Pozdrawiam.

Jakoś sobie upodobały zimową porą tą frontową. Chyba już nie będę dosadzać. Trudo.
Roocika 11:43, 15 mar 2025

Kordina napisał(a)

Asiu czekamy na wiosnę, ale chociaż dobrze, że śniegu nie mamy w naszych okolicach przynajmniej na razie... Nie ciachasz wiosną hortek? Będą mniejsze kwiaty miały

Tak, śniegu to już bym nie chciała

Ciacham, ciacham ale jeszcze nie bardzo miałam kiedy.

Dziś piękne słońce, a ja chora, jak zwykle wiosną zresztą...
Roocika 11:45, 15 mar 2025

Joku napisał(a)
Podejrzewam że Asia ciachnie, tylko jeszcze nie poczuła wiosny . Nieustająco podziwiam jak twój ogród nabiera mocy. Rabata wjazdowa prezentuje się obiecująco.

Jeszcze u nas trochę zimno, ale powoli się rozkręcę...
Kordina 00:34, 16 mar 2025

Asiu zdrowiej szybko w takim razie, patrzę teraz, że temperatura spada, już jest -4°C
Roocika 14:03, 16 mar 2025

Kordina napisał(a)
Asiu zdrowiej szybko w takim razie, patrzę teraz, że temperatura spada, już jest -4°C

Dzięki Bożenko, przyda się
Gruszka_na_w... 20:07, 16 mar 2025

Ależ te serby porosły! Czas zdecydowanie za szybko biegnie. W tym tygodniu ma już być cieplej. Chęci do prac wrócą wraz z pogodą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Roocika 15:17, 17 mar 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ te serby porosły! Czas zdecydowanie za szybko biegnie. W tym tygodniu ma już być cieplej. Chęci do prac wrócą wraz z pogodą.

To fakt, są już mojego wzrostu a choiny mają już ponad 2 m.
Czekam m to ciepło, bo rano przywitał nas śnieg.
LIDKA 19:19, 17 mar 2025

Roocika napisał(a)

Asia
Przebiśniegi cudne. Kocham najbardziej z tych wszystkich wiosennych.

Co za hortke widać na drugim foto?
Roocika 15:09, 21 mar 2025

Lidka, te hortki to bukietowe wims Red. Bardzo je lubię, zaczynają już kwitnąć w lipcu i przebarwiają się od białego przez różowy do prawie borda na jesien. Mają też ozdobne czerwone pędy.
Próbuje je bezskutecznie rozmnożyć co roku.
Kwitną najładniej na końcach grubych pędów i mają pędy które nie kwitną. Jeszcze ich nie rozgryzłam. Mają też kwiaty płonne i płodne więc latka koło nich pszczoły. Trzeba im jednak przyznać, że są piękne.