Uwielbiam hortensje. Mam trochę i ciągle chcę wiecej. One, jak żadne inne, nie sprawiają kłopotów i kwitną dłuuuugo, a nawet w zimie stanowią suchą ozdobę, jeśli się je ładnie "przyrządzi".
Jolu,u ciebie i astry i cynie pięknie wybujały.W ubiegłym roku miałam wysokie pieknie kwitnące kepy astrów, w tym roku niestety porazka,nie wiem co im nie posłuzyło u mnie.
Widzę ze zdrówko coraz bardziej dopisuje. Bardzo sie cieszę. Astry piękne. A że ogródek zaniedbany....no trudno. Ja nie byłam chora ale przez te upały nic w ogrodzie nie mogłam zrobic bo nawet jak w końcu było chłodniej to trzeba było podlewac. Zapowiadali od dawna deszcze ale pierwszy spadł dopiero dziś w nocy a upały były ogromne, więc robic sie nie dało . Chwastów mam moc ,bardzo dorodne, jak żadnego roku., ale ten rok taki juz jest że często sie pisze ,,jak żadnego roku". Pozdrówka Jolu.
Widzę, że czas założyć nowy watek: Moje najdorodniejsze chwasty
Przy najbliższej bytności na działce (tylko kiedy?) robie dokumentacje do tego wątku ... Oj mam sie czym pochwalić w tym roku, bo sporo kompostu poszło na rabatki i nie zaznaczyłam, ze do korzystanie tylko przez ...