Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

eda 17:07, 07 lip 2013

jotka napisał(a)
A ponieważ dzisiaj niedziela, to się wystroiłam .... w moją jeżówkę

piękna
Gabriela 17:21, 07 lip 2013

Róża Old Port prześliczna, to pewnie jakaś stara róża, ostatnio mam fazę na takie odmiany, pewnie zabójczo pachnie. New Dawn też, ale ją mam, więc robi na mnie mniejsze wrażenie.
Budleja ma doskonały kolor, zawsze jak na nie patrzę, to mi się zachciewa mieć i budleję w ogrodzie.
jotka 20:45, 07 lip 2013

Chłonęłam dzisiaj mój ogród wszystkimi zmysłami - jakby na zapas ...
Wszystko temu sprzyjało

Słoneczko dodawało blasku barwom czyniąc je jeszcze głębsze ...
Ciepłe powietrze powodowało, że zapachy unosiły się z kwiatów krążąc wokół i tworząc przecudne kompozycje ...
Owoce wygrzane słońcem były słodziutkie ...
Świergotu ptaszków, ćwierkania, szumu drzew nie zakłócało żadne discopolo
Każda głaskana roślinka poddawała się pieszczotom ...

Jednym słowem miły dzień
monteverde 20:51, 07 lip 2013

jotka napisał(a)
Chłonęłam dzisiaj mój ogród wszystkimi zmysłami - jakby na zapas ...
Wszystko tem sprzyjało

Słoneczko dodawało blasku barwom czyniąc je jeszcze głębsze ...
Ciepłe powietrze powodowało, że zapachy unosiły się z kwiatów krążąc wokół i tworząc przecudne kompozycje ...
Owoce wygrzane słońcem były słodziutkie ...
Świergotu ptaszków, ćwierkania, szumu drzew nie zakłócało żadne discopolo
Każda głaskana roślinka poddawała się pieszczotom ...

Jednym słowem miły dzień

Jolu do "ręki" Ci z jeżówką i czytam, że odpoczęłaś na działce, pięknie to opisałaś
hanka_andrus 21:05, 07 lip 2013

Na zapas, powiadasz? Oby nieobecność w ogrodzie krótko trwała.
jotka 21:47, 07 lip 2013

hanka_andrus napisał(a)
Na zapas, powiadasz? Oby nieobecność w ogrodzie krótko trwała.

Mam taką nadzieję Ale co zapas, to zapas
Mala_Mi 22:03, 07 lip 2013

Jola - jeżówka piękna .....jak każda inna Kocham jeżówki od tych pospolitych purpurowych po wszystkie cudaki i nowości

Mam nadzieję, że szybko wrócisz do zapachów i kolorów.....

Zgadam sie puszczanie muzyki w ogrodzie to barbarzyństwo... mi tak sąsiedzi potrafią robić koncerty w sobotę Rozumiem, że sie ma imprezę..to niech gra i do rana.. ale tak dla relaksu przy pracy w ogrodzie... to już ...... grr Nie rozumiem tego, wystarczy że kosiarki muszą burkać....
Bogdzia 23:05, 07 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)
No proszę, budleja w rozkwicie, a u synowej nawet śladu pączków nie ma!

U mnie dopiero pierwsze maleńkie pąki się pokazały w niewielkiej ilości. Chyba nawet za miesiac nie będzie tak wygladac żadna z moich budlei choc rosna w słońcu.
Jolu a pysznogłówka fioletka juz kwitnie?
zuza12 07:58, 08 lip 2013

Przyszłam się przywitać Jolu w ten piękny poranek. I znowu mnie zmylił avatarek. Myslałam, ze zabłądziłam. Muszę przyznać, że bardzo wprawnie opisałaś, doznania jakie daje nam ogród. Ja tez nie cierpię muzyki zagłuszającej pozorną ciszę ogrodu. Bo ta cisza w ogrodzie jest tylko pozorna. Ktoś, kto potrafi słuchać, usłyszy tam spiew ptaków, szum traw, szelest liści......... Mój sąsiad, słuchający muzyki przy pracy w ogrodzie, na szczęście opuszcza swoją posesję na weekendy, więc wtedy mogę się rozkoszować symfonią ogrodową.
Pozdrawiam
mira 08:27, 08 lip 2013

Jolu avatar najlepszy i odzwierciedla to co teraz w ogrodzie - sielanka
pierścień okazały, a kolor budlei piękny - kwiatki przypominają kwiatki werbeny patagońskiej - też ją lubią motyle- czekam więc na fotkę z budleją oblepiona motylami

pozdrawiam