Widzę, że wróciłaś do kartek z kalendarza, ja do swojego już daaawno nie zaglądałam w poszukiwaniu obrazków. Jolu, jaki tam jest podpis dokładnie, widzę tylko że to rosa centifolia, czyli stulistna, ale co dalej?
Jak samopoczucie? Rano było niezbyt ciekawie, temperatura spada w nocy.
Ale teraz już można wytrzymać. Pozdrawiam
Jesienne słońce mocno grzeje od kilku dni, w cieniu jednak bardzo zimno, wieje północny wiatr, ale mogę wygrzewać się w słońcu w zacisznym miejscu na tarasie, łapię ostatnie promienie i odwiedzam Cię codziennie
W tym roku zasadzę jedynie wrzosy do skrzynek balkonowych
Małgosiu, noce coraz chłodniejsze to i u nas grzybków nie będzie
Jutro M. z córką planują ostatni wypad. A ja będę czekać i zobowiązuje się wszystkie przywiezione przerobić
Haniu, moja wyprawa do ogródka ciągle w sferze planów Dziś Marek likwiduje pomidory w tunelu - przywiezie ostatnie do domu. Zielone dojrzeją się już w cieple szafek kuchennych
Aniu, wizyty wnuków u nas to święto Staram się zawsze być być na nie przygotowana nie tylko ze smakołykami ale i tematami zabaw W dobie ogromnej ilości wspaniałych gotowych zabawek (lego i inne) atrakcją jest zrobienie czegoś samodzielnie od początku do końca. A ponadto sprawne rączki 6-latkom przydadzą się w szkole
Najpierw trzeba było narysować na kartce ślimaka, potem go wyciąć i ozdobić