Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Monic 21:12, 12 maj 2012

Marzenko, podsyp jakimś nawozem i po kwitnieniu zetnij kwiatostany, to krzewy się wzmocnią i za rok odwdzieczą większą ilością kwiatów Ja również uwielbiam lilaki
Monic 21:14, 12 maj 2012

Kaliny całe w pomponach. Są piękne w tym roku, sporo urosły, co mnie bardzo cieszy

akanta 00:25, 14 maj 2012

Monic napisał(a)
Ostatnie tulipany

i pierwszy powojnik

Witaj Monico ,piekne masz rośliny ,cudne kolorki a jak nazywa sie ten różowy powojnik?
Pszczelarnia 12:06, 14 maj 2012

Ta konsekwencja kolorystyczna mnie zachwyca. I nie wiedziałam, że masz tak dużo lilaków. Tniesz je jakoś? Ja do cięcia swoich robię podejścia od 2 lat i nic. I jeszcze wiśnie ozdobne zachwycające!
magdala 15:49, 14 maj 2012

Moniko
Ale dawno u Ciebie nie byłam....
Rzadko tu bywam
Nie dałabym rady "obskoczyć" dwóch wątków ,bo jestem jeszcze na innym forum.

Chciałam Cię zapytać o cisy. Widzę ,że masz ich sporo . Jakie odmiany są najlepsze?
Bardzo podobają mi się te"kolumnowe". Myślę też o żywopłocie -czy taki z cisów jest ładny?

Monic 22:31, 14 maj 2012

akanta napisał(a)
powojnik

Witaj Monico ,piekne masz rośliny ,cudne kolorki a jak nazywa sie ten różowy powojnik?

Nie pamiętam, ale chyba Markham's Pink
Monic 22:35, 14 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ta konsekwencja kolorystyczna mnie zachwyca. I nie wiedziałam, że masz tak dużo lilaków. Tniesz je jakoś? Ja do cięcia swoich robię podejścia od 2 lat i nic. I jeszcze wiśnie ozdobne zachwycające!

Dziękuję, Ewuniu

Lilaki - jedyne co, to po kwitnieniu ścinam kwiatostany i kosmetycznie tnę pozostałe gałązki - dzięki temu krzewy zagęszczają się ładnie.
Monic 22:38, 14 maj 2012

magdala napisał(a)
Moniko
Ale dawno u Ciebie nie byłam....
Rzadko tu bywam
Nie dałabym rady "obskoczyć" dwóch wątków ,bo jestem jeszcze na innym forum.

Chciałam Cię zapytać o cisy. Widzę ,że masz ich sporo . Jakie odmiany są najlepsze?
Bardzo podobają mi się te"kolumnowe". Myślę też o żywopłocie -czy taki z cisów jest ładny?

Madziu, mam w swoim ogrodzie chyba wszystkie odmiany cisów. Trudno powiedzieć, który polecić, bo wszystko zależy jakie mają spełniać zadanie - jako soliter, czy większa ilość np. jako żywopłot. Żywopłot z cisów jest najładniejszy!! Ja na żywopłotach mam Hicksi, Hilli, Wojtek. Chyba najlepsze na żywopłoty i zielone ściany są Hilli i Hicksi.
Safoya 23:52, 14 maj 2012

Monia wzdycham do twojej biało niebieskiej rabaty.
Likaki uwielbiam
Monic 07:13, 15 maj 2012

Witaj, Safoyo
Czemu nie masz w podpisie linku?

Ja podziwiam przektiwnięte sasanki - bardzo mi się podobają ich puchate, przekwitnięte kwiatostany