Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Milka 13:52, 02 maj 2012

A jeszcze do tego moje ulubione białe i jednocześnie koronkowe tulipany slicznieja jutro chyba po raz pierwszy będę luźniejsza i zrobię dekoracje z jednorocznych biało-fioletowe
Monic 07:27, 03 maj 2012

irena_milek napisał(a)
A jeszcze do tego moje ulubione białe i jednocześnie koronkowe tulipany slicznieja jutro chyba po raz pierwszy będę luźniejsza i zrobię dekoracje z jednorocznych biało-fioletowe

Irenko, ja też bardzo lubię te tulipanki - wyglądają jakby je ktoś posypał ozdobnymi cukierkami do tortu Zakwitł mi też jeden taki z różowymi plamkami. Nie pamiętam, żebym taki kupowała. Pewnie pomyłkowo się trafił, a miał być inny
Monic 07:39, 03 maj 2012

Kwitną w ogrodzie wszystkie wiśnie ozdobne
Kiku Shidare Zakura

Amanogawa

Royal Burgundy - dekoracyjna również po kwitnieniu z powodu pięknych, ciemnobordowych, błyszczących liści.

Wisienka - biały migdałek
Kwiaty jak maleńkie rózyczki, a pąki niczym kulki styropianowe

Monic 07:48, 03 maj 2012

Pospacerowałam rankiem po ogrodzie...

Byliny coraz chętniej wypełniają rabaty

Poduchy floksowe rozkwitają - bardzo lubię ten widok

Wczoraj kupiłam sobie dwa takie śliczne narcyze, które posadziłam na nowej rabacie.

Wykukałam też wśród roślinek jednorocznych śliczne miniaturowe surfinie - Million Bells o pełnych kwiatach. Są przefajne. Muszę im teraż wymyślić jakieś towarzystwo z białych kwiatów. Póki co 4 sadzoneczki czekają na swoje miejsce.
Na zdjęciu nie wyszły ładnie, ale jak zrobię z nich kompozycje, to jeszcze raz pokażę, moze lepiej się zaprezentują.

Ciemnofioletowe Million Bells przyprażyły się w przedwczorajszym i wczorajszym słońcu i wyglądają jakby były dwa kolory kwiatów. Powstał ciekawy efekt w połączeniu z rozwijającymi się nowymi ciemnymi kwiatuszkami

Monic 07:51, 03 maj 2012

I jeszcze tulipanki - w tej chwili to one królują w ogrodzie

Zaczynają kwitnąć kolejne iryski
Gabriela 11:13, 03 maj 2012

Śliczne kupiłaś te petunie, będą ładne, wysmakowane kompozycje z tego co piszesz.
Fajne są narcyzy z różowym przykronkiem, kwitną później, chyba też sobie takie sprawię jesienią.
Bardzo lubię takie niebieskie irysy, wspaniała kępa.
Milka 17:01, 03 maj 2012

Monic napisał(a)

Irenko, ja też bardzo lubię te tulipanki - wyglądają jakby je ktoś posypał ozdobnymi cukierkami do tortu Zakwitł mi też jeden taki z różowymi plamkami. Nie pamiętam, żebym taki kupowała. Pewnie pomyłkowo się trafił, a miał być inny

dobrze ujęłaś ich urodę taki też mam, czyli możliwe ze zapomniałaś o jego kupnie
marzena 22:53, 03 maj 2012

witaj
pięknie kwitna rośliny u Ciebie , tulipany urocze, kompozycje kwiatowe jednoroczne również
andziulka 23:45, 03 maj 2012

Cudowne zdjęcia kwitnących wiśni
monteverde 01:05, 04 maj 2012

super jaka nazwa odmianowa?
a reszta kwiatków super, a jak dojdą różę to dopiero będzie