Ewa, u nas często jest tak, że burze "chodzą" obok i groźnie wyglądają z daleka.
Nie obiecuję, że zdjecia burz będą za każdym razem.
Irenka, przywiozę w takim razie kawałki bluszczu, już się zastanawiałam co zabrać, bo widzę że giełda się szykuje u Bogdzi. Mam kilka odmian, więc może wezmę też inne...
Dla gospodyni mam prezent specjalny, zresztą uzgodniony i mało ... roślinny. Chociaż, jakby dobrze się zastanowić, to jednak trochę roślinny będzie.
Gabrysiu ....ach ..mam nadzieję że uda Ci się zebrać nasionka i jeszcze w nadmiarze więc w kolejkę się ustawiam chgyba że jeszcze uda mi się gdzies upolować, bo mam być gdzieś w bylinowej szkółce
piekne te Twoje rabaty - jak je podlewasz - zaciekawiło mnie - ja bym podlewała wężem i gapiła się i gapiła..
Ależ soczyste kolory wydobyło zestawienie z burzowym niebem! Aż za pędzel chciałoby się złapać. Szkoda, że jeszcze zapachu nie można przekazać na odległość...
Ewa, u nas często jest tak, że burze "chodzą" obok i groźnie wyglądają z daleka.
Nie obiecuję, że zdjecia burz będą za każdym razem.
Irenka, przywiozę w takim razie kawałki bluszczu, już się zastanawiałam co zabrać, bo widzę że giełda się szykuje u Bogdzi. Mam kilka odmian, więc może wezmę też inne...
Dla gospodyni mam prezent specjalny, zresztą uzgodniony i mało ... roślinny. Chociaż, jakby dobrze się zastanowić, to jednak trochę roślinny będzie.
Gabi, ja już z góry dziękuję nie wyszło mi z ukorzenianiem bluszczu a tak będę miała cosik
Pięknie u Ciebie w tym ogrodzie, jak patrzę na te piękne rabatki i te zdrowe rośliny, to widzę, że ja może najwcześniej za rok będę mogła się chwalić własnymi. Ale dziękuję za inspiracje, Dużo pracy mnie czeka.
Mira, oczywiście że podzielę się nasionami, nie ma sprawy.
W pokazywanej tutaj przeze mnie części ogrodu jest automatyczne nawadnianie i rabaty, trawniki podlewają się "same".
Weroniko i Danusiu, dziękuję za miłe słowa.
Irenka, bluszcz będzie i dla Ciebie razem ze mną, na pewno.
Abiko, napisałam ci na PW.
Jolu ten krzew z liliowymi kwiatami to zwykła ketmia syryjska, kwiaty ma takie: