Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Pszczelarnia 12:53, 10 maj 2012

Gabriela napisał(a)
Szła sobie burza, ale jakoś nas ominęła, niemniej jednak takie ciemnoniebieskie niebo wygląda pięknie:

Gabrysia, teraz to (chyba) będę oczekiwać tych burz za każdym razem, kiedy tu zajrzę. Soczyście i pięknie.
Milka 12:54, 10 maj 2012

O matko, to jest piękne
dobrze, że Pszczółka zacytowała
Gabriela 13:31, 10 maj 2012

Ewa, u nas często jest tak, że burze "chodzą" obok i groźnie wyglądają z daleka.
Nie obiecuję, że zdjecia burz będą za każdym razem.

Irenka, przywiozę w takim razie kawałki bluszczu, już się zastanawiałam co zabrać, bo widzę że giełda się szykuje u Bogdzi. Mam kilka odmian, więc może wezmę też inne...
Dla gospodyni mam prezent specjalny, zresztą uzgodniony i mało ... roślinny. Chociaż, jakby dobrze się zastanowić, to jednak trochę roślinny będzie.
mira 17:40, 10 maj 2012

Gabriela napisał(a)

Gabrysiu, wysadz werbenę do gruntu, bo w donicy tak pięknie nie rośnie jak właśnie w gruncie tak poradziłam Sebkowi. Mówię z własnego zeszłorocznego doświadczenia w gruncie dosłownie szaleje

Kasiu, werbeny były w gruncie, ale zimowałam jedną w donicy w szklarence i wynosiłam już od początku kwietnia jak się ociepliło. Jeszcze jej nie wsadziłam na rabatę, bo obawiam się przymrozków, po zimnej Zośce wsadzę, całkiem ładnie teraz rośnie i zaczęła kwitnąć. Niestety, nie udało mi się ukorzenić sadzonek i mam jeszcze tylko dwie malutkie z siewu.

Gabrysiu ....ach ..mam nadzieję że uda Ci się zebrać nasionka i jeszcze w nadmiarze więc w kolejkę się ustawiam chgyba że jeszcze uda mi się gdzies upolować, bo mam być gdzieś w bylinowej szkółce

piekne te Twoje rabaty - jak je podlewasz - zaciekawiło mnie - ja bym podlewała wężem i gapiła się i gapiła..

pozdrawiam
Przetacznik 17:51, 10 maj 2012

Ależ soczyste kolory wydobyło zestawienie z burzowym niebem! Aż za pędzel chciałoby się złapać. Szkoda, że jeszcze zapachu nie można przekazać na odległość...
Milka 17:53, 10 maj 2012

Gabriela napisał(a)
Ewa, u nas często jest tak, że burze "chodzą" obok i groźnie wyglądają z daleka.
Nie obiecuję, że zdjecia burz będą za każdym razem.

Irenka, przywiozę w takim razie kawałki bluszczu, już się zastanawiałam co zabrać, bo widzę że giełda się szykuje u Bogdzi. Mam kilka odmian, więc może wezmę też inne...
Dla gospodyni mam prezent specjalny, zresztą uzgodniony i mało ... roślinny. Chociaż, jakby dobrze się zastanowić, to jednak trochę roślinny będzie.

Gabi, ja już z góry dziękuję nie wyszło mi z ukorzenianiem bluszczu a tak będę miała cosik
wronada 21:51, 10 maj 2012

Pięknie u Ciebie w tym ogrodzie, jak patrzę na te piękne rabatki i te zdrowe rośliny, to widzę, że ja może najwcześniej za rok będę mogła się chwalić własnymi. Ale dziękuję za inspiracje, Dużo pracy mnie czeka.
abiko 10:26, 11 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Szła sobie burza, ale jakoś nas ominęła, niemniej jednak takie ciemnoniebieskie niebo wygląda pięknie:

To ja wiem teraz dlaczego te burze do mnie nie docierają super fotki
A Gabrysia..ja się mogę kiedyś też do Ciebie po oleander uśmiechnąć?

Jola 16:17, 12 maj 2012

Gabriela napisał(a)

Gabrysiu, co to za piękny krzew z prawej strony? Pięknie wygląda
Cały Twój ogród jest bajkowy. Strasznie mi się podoba...
Gabriela 22:18, 12 maj 2012

Mira, oczywiście że podzielę się nasionami, nie ma sprawy.
W pokazywanej tutaj przeze mnie części ogrodu jest automatyczne nawadnianie i rabaty, trawniki podlewają się "same".

Weroniko i Danusiu, dziękuję za miłe słowa.

Irenka, bluszcz będzie i dla Ciebie razem ze mną, na pewno.

Abiko, napisałam ci na PW.

Jolu ten krzew z liliowymi kwiatami to zwykła ketmia syryjska, kwiaty ma takie: